Headlines

+/- Multimedia - LiVe !


Multimedia

Streaming

protoselida

Published On:Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013
Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ

Posted: 14 Jan 2013 03:38 PM PST

Του Sokin

ΜΙΤ και Δυτική Θράκη: Ο ακήρυχτος πόλεμος επιρροής…

Posted: 14 Jan 2013 03:35 PM PST


                                                             του Κώστα Πικραμένου*
    Η πρόσφατη έγγραφη καταγγελία του Ιμάμη Καρά Χαλήλ Μπιλάλ (έμμισθου του Ελληνικού Κράτους, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του στο χωριό Σώστη του Νομού Ροδόπης) περί απειλών και εκφοβισμού από κύκλους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής καταδεικνύει για πολλοστή φορά την απροκάλυπτα παραβατική δράση της Τουρκίας στις υποθέσεις της Μουσουλμανικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Πρόκειται ίσως για το πλέον τρανό παράδειγμα/απόδειξη περί Κοσοβοποίησης της περιοχής με την εγκληματική ανοχή της Αθήνας όπου το Υπουργείο Εξωτερικών κάνει τα γνωστά διαβήματα διαμαρτυρίας και εν συνεχεία τιμά με την παρουσία του τα 89 γενέθλια της Τουρκικής «Δημοκρατίας» στο Ζάππειο Μέγαρο…
                                 Ιστορική Αναδρομή
    Οι Οθωμανοί θα καταλάβουν τη Δυτική Θράκη το 1364. Με εξαίρεση το διάστημα Μάρτιος – Ιούλιος 1878 (Ρωσο-Τουρκικός Πόλεμος) , η περιοχή θα παραμείνει υπό τον Οθωμανικό ζυγό για περισσότερους από 5 αιώνες. Το 1913, μετά τη λήξη του Β' Βαλκανικού Πολέμου η Δυτική Θράκη βάσει της Συμφωνίας του Βουκουρεστίου (10/8/1913) αποδίδεται στους Βούλγαρους. Το 1919 και ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται στην πλευρά των ηττημένων του 1ου ΠΠ, Γαλλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τη Δυτική Θράκη. Ένα χρόνο αργότερα (Μάιος 1920) και λίγο πριν την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, ο Ελληνικός Στρατός αντικαθιστά τους Γάλλους στα πλαίσια ένταξης της περιοχής στην Ελληνική Επικράτεια. Το διάστημα 1920-1923 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης συμμετέχουν στον Απελευθερωτικό Αγώνα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά καθώς η Δυτική Θράκη αποτελεί μία από τις 6 διεκδικήσεις του Εθνικού Συμφώνου. Οι Ελληνικές Αρχές θα συλλάβουν τους Τούρκους εθνικιστές και θα τους εξορίσουν στη Μήλο. Το 1922-1923 στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων της Συνθήκης της Λωζάνης, οι εξόριστοι της Μήλου θα απελευθερωθούν και θα προωθηθούν στην Τουρκία.
    Η ανταλλαγή των πληθυσμών θα φέρει στη Δυτική Θράκη περίπου 200 χιλ πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και την Μικρά Ασία, γεγονός που θα προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των γηγενών μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης και των προσφύγων. Το Ελληνικό κράτος προκειμένου να στεγάσει το προσφυγικό κύμα κατάσχει και απαλλοτριώνει οικίες και εκτάσεις μουσουλμάνων. Η ένταση κλιμακώνεται και οδηγεί παρ'ολίγον σε πόλεμο Ελλάδος – Τουρκίας το 1926. Με τη Συμφωνία της Αθήνας (1/12/1926) επιστρέφεται εν μέρει η κατασχεμένη περιουσία στους Μουσουλμάνους αλλά οριστική λύση θα δοθεί με τη Συμφωνία της Άγκυρας (1930) μεταξύ Βενιζέλου και Κεμάλ. Παρόλα αυτά, η παρουσία Ελλήνων Χριστιανών σε μία περιοχή η οποία είχε 80% μουσουλμανικό πληθυσμό μέχρι το 1923, οδήγησε εκατοντάδες να φύγουν μετανάστες στην Τουρκία. Η Τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να διατηρήσει την μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη απαγόρευσε (4/11/1923) την μετανάστευση προς την Τουρκία. Παρόλα αυτα μουσουλμάνοι είτε με τουριστική βίζα ή διασχίζοντας νύχτα τον Έβρο εισέρχονταν και διέμεναν παράνομα στην Τουρκία. Η Βουλγαρική κατοχή (1941-1944) και ο εμφύλιος (1946-1949) θα οδηγήσει10 χιλ μουσουλμάνους να εγκαταλείψουν την Δυτική Θράκη. Μετά το 1950 η φτώχεια και η εξαθλίωση θα αναγκάσει χιλιάδες εξ αυτών να φύγουν μετανάστες για τη Γερμανία κάνοντας χρήση των διμερών συμφωνιών Ελλάδος – Γερμανίας.
                                                                           Στρατηγική αξία της Δυτικής Θράκης
    Η Θράκη είναι η πλέον στρατηγική περιοχή των Βαλκανίων καθώς αποτελεί τη μόνη εναλλακτική οδό διέλευσης αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Βόσπορος και η Θάλασσα του Μαρμαρά. Την ίδια στιγμή από τη Θράκη διέρχεται μέσω αγωγού το Αζέρικο φυσικό αέριο αλλά και μέρος των μελλοντικών κοιτασμάτων του Τουρκμενιστάν και ενδεχομένως του Ιράν με κατεύθυνση τις Ευρωπαικές αγορές.
    Παράλληλα η παρουσία μουσουλμανικής μειονότητας σε συνδυασμό με τον αραγές τουρκόφωνο πληθυσμό της Νότιας Βουλγαρίας (σε γεωγραφική συνέχεια) λειτουργεί ως η εμπροσθοφυλακή της νεο-οθωμανικής στρατηγικής για τα Βαλκάνια. Άλλωστε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέντ Νταβούτογλου στο βιβλίο του "Στρατηγικό Βάθος: Η θέση της Τουρκίας στον Κόσμο" περιγράφει γλαφυρά το μουσουλμανικό τόξο που εκτείνεται από τη Βοσνία στο Σαντζακ της Σερβίας και το Κόσοβο, καλύπτει τους Τούρκους των Σκοπίων αλλά και τους Τουρκόφωνους της Ν Βουλγαρίας και ολοκληρώνεται με τους Μουσουλμάνους της Δ.Θράκης ως τη ζωτική αρτηρία της Τουρκικής επιρροής στα Βαλκάνια.
     Για τους Τούρκους η Θράκη (Δυτική και Ανατολική) αποτελεί την έσχατη γραμμή άμυνας για την ασφάλεια της Κων/πολης. Η απόσταση Κήποι Έβρου – Κων/πολη καλύπτεται μόνο σε 3 ώρες καθώς η πεδιάδα της Ανατολικής Θράκης αποτελεί ιδανικό θέατρο επιχειρήσεων για τις τεθωρακισμένες και μηχανοκίνητες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού…
                                                                                        Misak-ı Millî
    Με βάση τις αποφάσεις της τελευταίας ολομέλειας του Οθωμανικού Κοινοβουλίου (12/2/1920) το οποίο μετά την κατάληψη της Πόλης από τις Συμμαχικές Δυνάμεις  μετακόμησε στην Άγκυρα, το μέλλον της Δυτικής Θράκης πρέπει να αποφασιστεί με τοπικό δημοψήφισμα. Αυτό καταγράφεται στο Misak-ı Millî (Εθνικός Όρκος) και χρησιμοποιήθηκε ως το κύριο επιχείρημα της Τουρκικής Αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις της Συνθήκης της Λωζάνης (1922-1923). Σύμφωνα με τους Τούρκους η εθνοτική σύνθεση του πληθυσμού της Δυτικής Θράκης είχε ως εξής:
                        Εθνοτική Σύνθεση Πληθυσμού της Δυτικής Θράκης (1923)
    Πόλη                           Tούρκοι*    Έλληνες      Βούλγαροι       Εβραίοι      Αρμένιοι
    Κομοτηνη                     59.967          8.834              9.997              1.007              360
    Αλεξανδρούπολη         11.744           4.800           10.227                253               449
    Σουφλί                          14.736          11.542            5.490                 -                   -
    Ξάνθη                           42.671           8.728               522                 220               114
    Σύνολο                        129.120         33.910          26.266             1.480              923
         * ως Τούρκοι καταγράφονται όλοι οι Μουσουλμάνοι (Πομάκοι, Ρομά, Τουρκόφωνοι)
                                                                                Το  Προξενείο στην Κομοτηνή
    Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας μεταφέρθηκε από την Καβάλα το 1923, κατά τη περίοδο της ανταλλαγής των πληθυσμών και είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα τουρκικά προξενεία στον κόσμο όσον αφορά τη χρηματοδότηση που απολαμβάνει από το Τουρκικό ΥΠΕΞ σε μία περιοχή όπου δεν υπάρχουν Τούρκοι πολίτες, αλλά μόνο τουρκόφρονες μουσουλμάνοι. Ο λόγος είναι ότι για τον Τουρκικό εθνικισμό (Misak-ı Millî ) η Δυτική Θράκη θεωρείται «χαμένο έδαφος», αλλά επίσης και λόγω των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ωστόσο η δράση και η στρατηγική που ακολουθεί το Προξενείο έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας (από τα μέσα της δεκαετίας του 1990) έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και την ανάδειξη κινήσεων πολιτών που αγωνίζονται για την απομάκρυνση του Προξενείου και την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στα πλαίσια της Ελληνικής έννομης τάξης.
                                Η «μαύρη λίστα» του Προξενείου
    Και ενώ οι Τουρκόφρονες καταγγέλουν τους μουσουλμάνους πληροφοριοδότες της ΕΥΠ ως «προδότες της μειονότητας»την ίδια στιγμή το Τουρκικό Προξενείο (στη Κομοτηνή) συντηρεί ένα εκτεταμένο δίκτυο «πηγών» το οποίο ενημερώνει τη « μαύρη λίστα» του Προξενείου. Εκεί καταγράφονται όλοι όσοι μουσουλμάνοι εκφράζονται κριτικά έναντι του άμεσου παρεμβατικού ρόλου της Τουρκίας στις υποθέσεις της Δυτικής Θράκης. Η συγκεκριμένη λίστα καταρτίστηκε για πρώτη φορά την περίοδο μετά τη στρατιωτική Χούντα του στρατηγού Κεναν Εβρεν (1980-1383) και αρχικά στοχοποίησε εκδότες τουρκόφωνων εφημερίδων της Δυτικής Θράκης που εναντιώθηκαν στον πραξικόπημα του Στρατού, στους οποίους απαγορεύτηκε η παραμονή στην Τουρκία.
    Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου εξαντλείτο στην άσκηση εκφοβισμού και απειλών: Μουσουλμάνοι που αντιτίθετο στη δράση και τη τακτική της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη αντιμετώπιζαν τις απειλές του Προξενείου τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε οικογενειακό όπως πχ  το μέλλον των παιδιών τους που σπούδαζαν στην Τουρκία. Το ίδιο συνέβαινε με όσους Μουσουλμάνους αμφισβητούσαν τις διοικητικές ικανότητες τοπικών παραγόντων (Δημάρχων, Αντιδημαρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Νομαρχιακών Συμβουλων κλπ) που εκδήλωναν την προσήλωση τους στο Τουρκικό Προξενείο.
    Σημειώνουμε ότι την περίοδο 1996-2002 το Τουρκικό προξενείο «μοίρασε» περισσότερες από 7000 θεωρήσεις εισόδου/διαμονής σε μουσουλμάνους Δυτικοθρακιώτες για σπουδές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (στην  Τουρκία) ενώ 5000 μουσουλμανοι έλαβαν υποτροφίες για σπουδές σε Πανεπιστήμια της Τουρκίας. Εν ολίγοις περίπου το 10% της μειονότητας σπούδαζε στην Τουρκία την εξαετία 1996-2002. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι το ίδιο το Τουρκικό Προξενείο υπονομεύει τη μειονοτική εκπαίδευση στέλνοντας τους μουσουλμάνους από νωρίς στα Τουρκικά σχολεία. Άραγε το ευνοϊκό μέτρο της ποσόστωσης του 0,5% για την είσοδο μουσουλμάνων στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα ή απλώς αποτελεί παράβαση της αρχής της ισότητας μεταξύ Ελλήνων πολιτών;
                                                                          Gundem: H φυλλάδα του Προξενείου
    Η εβδομαδιαία τουρκόφωνη εφημερίδα Gündem ιδρυθηκε το 1995 και επιδοτείται εν μέρει από το Τουρκικό προξενείο όπως και άλλα έντυπα του τοπικού τουρκικού τύπου, αν και ουδέποτε έχει γίνει δημόσια παραδοχή. Το 2003 η εφημερίδα είχε σχεδόν εκατό συνδρομητές (ιδιώτες ή σωματεία). Το 2007 η εφημερίδα διαθέτει τρεις δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης οι οποίοι είναι απόφοιτοι Τμήματος ΜΜΕ Τουρκικού Πανεπιστημίου. Δυο εξ αυτών έχουν δουλέψει στον Τουρκικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και είναι μέλη Τουρκικών Συλλόγων στη Δ. Θράκη και στη Μεγάλη Βρετανία. Μιλούν άπταιστα τα ελληνικά και τα αγγλικά. Εν ολίγοις πρόκειται για ένα επιτελείο το οποίο μπορεί να φέρει εις πέρας αποτελεσματικά την επικοινωνιακή πολιτική του Τουρκικού Προξενείου καθώς σε κάθε δημόσια παρουσία του Τούρκου Προξένου υπάρχει δημοσιογράφος και φωτογράφος της εφημερίδας.
                              Στρατολόγηση πρακτόρων
    Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μουσουλμάνου απόφοιτου του Μειονοτικού Λυκείου της Κομοτηνής ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε ερευνητή του Γαλλικού Κέντρου Τουρκικών και Οθωμανικών Μελετών (CETOBAC) «Ήμουν πολύ καλός μαθητής στο Λύκειο CelalBayar (της Κομοτηνής) και ένας εκ των καθηγητών μου (αποσπασμένος εκπαιδευτικός εκ Τουρκίας) επέμενε να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Τουρκία αλλά η οικογένειά μου ήταν πολύ φτωχή και έπρεπε να δουλέψω. Με ένα φίλο μου κάναμε αίτηση για να φύγουμε μετανάστες στη Γερμανία (το 1970) και δύο μήνες μετά μας ήρθε θετική απάντηση.  Μια μέρα επικοινώνησε μαζί μου ένας υπάλληλος του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Κομοτηνή, που ήταν φίλος του καθηγητή μου στο Λύκειο. Μου έδωσε ραντεβού σε ένα πάρκο στην Κομοτηνή, και μου πρότεινε να πάω στην Κύπρο ως κατάσκοπος. Κάνανε παρόμοιες προτάσεις στους καλούς μειονοτικούς μαθητές που μιλούσαν άπταιστα Ελληνικά. Εγώ αρνήθηκα, αυτές οι ιστορίες τους δεν με ενδιαφέραν, ούτως ή άλλως είχα αποφασίσει να πάω στη Γερμανία». Προφανώς η ταυτότητα του μάρτυρα δεν αποκαλύπτεται στη συγκεκριμένη έρευνα και ευνόητους λόγους…
                                                                                  Η υπόθεση  Μποσταντζή
    Στις 27 Ιουλίου 2009 ο σκοπός της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου   "Δημογέροντα Χατζηγιώργη" στη Σαμοθράκη ειδοποιεί ότι αυτοκίνητο μάρκας ΟpelCorsa κόβει βόλτες έξω από το στρατόπεδο. Λίγες ώρες αργότερα το αυτοκίνητο εντοπίζεται στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Μετά την έρευνα της Αστυνομίας κατασχέθηκαν ένα τρίποδο φωτογραφικής μηχανής, φωτογραφική μηχανή ΝΙΚΟΝ, δύο φακοί ΝΙΚΟΝ και ΤΑΜRON και κάρτες μνήμης επιμελώς κρυμμένες κάτω από το πατάκι του οδηγού με 300 περίπου φωτογραφίες από στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις.
    Ο 30χρονος Μεχμέτ Μποσταντζη, κάτοικος Αλεξανδρούπολης ομολόγησε τις πράξεις του και δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί. Ενημέρωσε τους αστυνομικούς για την ύπαρξη 8 φακέλων (!) στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του όπου βρέθηκαν φωτογραφίες στρατιωτικών εγκατάστασεων σε Αλεξανδρούπολη, Παλαγία, Δορίσκο, Άβαντα, Καβησό, Δίκελλα και από το Κέντρο Τεθωρακισμένων Αυλώνα
       Η στρατολόγηση
    Το Νοέμβριο του 2008 και ενώ επέστρεφε στην Ελλάδα μέσω του Τελωνείου Ιψάλων (έναντι των Κήπων Έβρου) τον οδήγησαν σε ένα γραφείο όπου βρίσκονταν δύο άντρες με πολιτικά. Άρχισαν να του διηγούνται τη ζωή του και του είπαν ότι θέλουν να τους βοηθήσει. Για να τον "ψαρώσουν" του είπαν ότι "οι άνθρωποι στην Τουρκία εξαφανίζονται, βρίσκονται στα χωράφια". Η ταρίφα συμφωνήθηκε στα 500 ευρώ για κάθε παράδοση φωτογραφικού υλικού.
       Η δίκη
    Ο Μποσταντζή προφυλακίστηκε με την κατηγορία της κατασκοπίας κατ'εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια χωρίς αναστολή το Μάιο του 2010. Στην απολογία του δήλωσε ότι "Ήξερα ότι θα με εύρισκαν όπου κι αν πήγαινα. Δέχθηκα, μου έδωσαν μια κάρτα τουρκικού τηλεφώνου για να γίνονται οι επικοινωνίες μας, ενώ με επισκεπτόταν και στο μαγαζί μου. Μου ζήτησαν να τραβήξω τα γύρω από την Αλεξανδρούπολη στρατόπεδα, όπου υπήρχαν κεραίες, να φαίνεται από τον χάρτη του googleair η γωνία λήψης των φωτογραφιών για λόγους στρατηγικής, να φαίνεται τι έχουν μέσα και να περιγράφεται η θέση τους. Άρχισα να φωτογραφίζω αποθήκες πυρομαχικών του ελληνικού στρατού, στρατόπεδα, στον Δορίσκο έβγαλα το εκεί στρατόπεδο, το στρατόπεδο Κανδυλάπτη στην Αλεξανδρούπολη, το στρατόπεδο Καραμαλλίδη στην Παλαγία, άλλο στρατόπεδο στην Σαμοθράκη, φωτογραφίες από οχήματα και πινακίδες από παρελάσεις, την στρατιωτική ηγεσία, τον εξοπλισμό των φαντάρων…"
    Στις αρχές του 2011 αποφυλακίζεται κάνοντας χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης περί κοινωνικού έργου. Το Μάρτιο το 2013 θα διεξαχθεί η έφεση που έχει ασκήσει ο δικηγόρος του Μποσταντζή. Μέχρι τότε υποχρεούται να παρουσιάζεται στο ΑΤ Φερρών.
                                                                                 Κρυφτούλι …με την ΕΥΠ
    Στην ίδια έρευνα του CETOBAC καταγράφονται μαρτυρίες Μειονοτικών σε σχέση με τις τακτικές που ακολουθούσαν οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ. Παραθέτουμε ενδεικτικά:
    « Όταν ήταν φοιτητής στην Κωνσταντινούπολη, ο Taner είχε ιδρύσει με κάποιους συμμαθητές του ένα τουρκικό φοιτητικό σύλλογο Δυτικοθρακιωτών. Επί 5 συναπτά καλοκαίρια ο εν λόγω Σύλλογος διοργάνωνε Φεστιβάλ σε διάφορα χωριά της περιοχής (σσ της Δυτικής Θράκης). Επρόκειτο για πολιτιστική εκδήλωση προβολής παραδοσιακών χορών και λαϊκής μουσικής…Στα δύο πρώτα Φεστιβάλ (1992 – 1993), οι τοπικές (σσ Ελληνικές) αρχές προσπάθησαν να τους εκφοβίσουν καθώς η  αστυνομία (σσ ΕΥΠ) επισκέφτηκαν το σπίτι του και ρωτούσαν τη μητέρα του σχετικά. OTaner στη συνέχεια συνέταξε ένα άρθρο στην Αγγλική γλώσσα το οποίο παρουσίασε ως δημοσίευμα-αφιέρωμα της εφημερίδας NewYorkTimes για το Φεστιβάλ. Η μπλόφα «έπιασε » και δεν τον ενόχλησαν ξανά…Σύμφωνα με τον Τaner οι Ελληνικές Αρχές δεν επιθυμούν τη στοχοποίηση τους – από Ευρωπαικές ΜΚΟ ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τη διαχείριση της Μουσουλμανικής μειονότητας – σε τέτοιο βαθμό που οποιοδήποτε δημοσίευμα στο διεθνή Τύπο λειτουργεί λυτρωτικά για τους μειονοτικούς της Θράκης…"
    Ο Ali αφηγείται ένα περιστατικό που διακωμωδεί την έλλειψη διακριτικότητας των Ελλήνων αστυνομικών που υποτίθεται ότι είναι σε μυστική υπηρεσία… Ο πατέρας του ήταν στόχος επιτήρησης εκ μέρους των Ελληνικών Αρχών καθώς αμείβετο από το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ως μέλος του θρησκευτικού προσωπικού. Ένα βράδυ (το καλοκαίρι του 1999), ενώ δειπνούσε με τον πατέρα του σε εστιατόριο της Ξάνθης, δύο άνδρες εισήλθαν στο μαγαζί αλλά έκατσαν σε δύο διαφορετικά τραπέζια. Στο τέλος της βραδιάς, οι δύο άνδρες εξέρχονται του εστιατόριου χωριστά αλλά μπαίνουν στο ίδιο αυτοκίνητο, απόδειξη του βαθμού ηλιθιότητας τους όπως λέει χαρακτηριστικά ο Αli…
                                                                                          Το ΒΤΤDD
    Πέρα από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης που διαβιεί εντός των συνόρων περισσότεροι από 10 χιλ "Τούρκοι με ελληνικό διαβατήριο" ζουν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Κων/πολης (Zeytinburnu/Bakirkoy) και της Θάλασσας του Μαρμαρά (Προύσα). Eίναι οργανωμένοι σε 14 τοπικές οργανώσεις (η τελευταία ιδρύθηκε στη Κόνυα το 2004) υπό την ομπρέλα της Ομοσπονδίας Αλληλεγγύης Τουρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD). Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν ότι σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν 750 χιλ Τούρκοι με καταγωγή από τη Δυτική Θράκη.
    Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι "οργανικά" συνδεδεμένη με το ΑΚΡ του Ερντογάν αφού στελέχη της είναι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ενώ τις εκδηλώσεις της "τιμούν" στελέχη των ακροδεξιών ΒΒΡ και ΜΗΡ όπου δίπλα στην Τουρκική σημαία φιγουράρει η "ιστορική" σημαία της αυτόνομης Δυτικής Θράκης. Στις εκδηλώσεις της ασφαλώς συμμετέχουν στελέχη του (εν Ελλάδι) μειονοτικού κόμματος DEB και των τουρκοσυλλόγων του Προξενείου (Σημείωση: Το DEB είχε ιδρύσει ο Αχμετ Σαντίκ φίλος και συνεργάτης του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Αμπντουλαχ Τσατλί. Ο τελευταίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Σουσουρλούκ το 1996 ενώ καταζητούνταν από την Ιnterpol για δώδεκα δολοφονίες)
                                                                              Χρηματοδότηση του ΒΤΤDD
    Το ΒΤΤDD απολαμβάνει αδράς χρηματοδότησης από Κρατικούς φορείς. Οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια λαμβάνουν χώρα σε πολυτελή ξενοδοχεία όπως το Εresin και το PeraParas στην Κων/πολη.Την ίδια στιγμή το ΒΤΤDD χρηματοδοτεί (από που άραγε;) τη μεταφορά χιλιάδων Τούρκων Δυτικοθρακιωτών από την Τουρκία σε Ροδόπη και Ξάνθη κατά τη διάρκεια των εθνικών και δημοτικών εκλογών. Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 πραγματοποίησε "επίδειξη δύναμη" με την αποστολή 100 λεωφορείων και 8 χιλ Τούρκων ψηφοφόρων.
    Μεταξύ των εντύπων που κυκλοφορούν στην Τουρκία (για τη Δυτική Θράκη) συγκαταλέγεται και η εθνικιστική ΥeniBatiTrakya, στην εκδοτική επιτροπή της οποίας προεδρεύει ο στρατηγός (εα) της Στρατοχωροφυλακής Veli Κucuk. Ο τελευταίος υπήρξε διοικητής της παρακρατικής JITEM που ευθύνεται για εκατοντάδες δολοφονίες Κούρδων στη ΝΑ Τουρκία τη δεκαετία του 1990. Από το 2008 βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές ως ανώτατο στέλεχος της πραξικοπηματικής οργάνωσης Εργκενεκόν.
                                                                                           Συμπέρασμα
    Εν ολίγοις μετά το 1996 σταδιακά το Προξενείο και ειδικότερο το δίκτυο πληροφοριοδοτών της ΜΙΤ στη Δυτική Θράκη απολαμβάνει μία ιδιότυπη "ελευθερία κινήσεων" στα πλαίσια της κατευναστικής πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις Σημίτη. Το σχέδιο Βαριοπούλα που ήρθε πριν από 2 χρόνια στο φως της δημοσιότητας προβλέπει επέλαση των Μ/Κ Ταξιαρχιών της 1ης Στρατιάς των ΤΕΔ με κατεύθυνση τον Βόρειο Έβρο από Ανδριανούπολη μέχρι Μεγάλο Δέρειο. Τα ορεινά χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης θα μπορούν να διαδραματήσουν ρόλο αερογέφυρας σε Τουρκικές μονάδες ειδικών δυνάμεων οι οποίες θα μετακινηθούν με μεταγωγικά αεροπλάνα (μοιρες αλεξιπτωτιστών) ή μεταφορικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (καταδρομείς) προκείμενου να ανακόψουν την ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων του Δ' ΣΣ με έδρα την Ξάνθη…Η Κοσοβοποίηση της Δυτικής Θράκης θα συνεχίζεται για όσο καιρό το Αθηναϊκό Κράτος συμμετέχει σε Συμβούλια Στρατηγικής Συνεργασίας με τους Νεο-οθωμανούς του Νταβούτογλου. Ευτυχώς προς το παρόν η Δυτική Θράκη βρίσκεται εκτός των απαιτήσεων του Μνημονίου.  Οψόμεθα…

    *Ο Κώστας Πικραμένος είναι σύμβουλος εξαγωγικών επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα economicintelligence. Eκδότης της επιθεώρησης "Διπλωματία και Εξαγωγές". Έχει εκδόσει τα βιβλία "Wikileaks – Tα Διπλωματικά Έγγραφα για τη Τουρκία" και "Χρυσή Αυγή – Το τέλος της Μεταπολίτευσης"  (http://ekdotika.blogspot.com). Το παρόν κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από το προηγούμενο τεύχος του περιοδικού «HELLENIC NEXUS» (Δεκέμβριος 2012).

www.proxeneio-stop.org

Ο σάπιος συνδικαλισμός!

Posted: 14 Jan 2013 03:26 PM PST


Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Σαράντα, περίπου, χρόνια ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ λειτούργησαν ως κομματικά υποκαταστήματα, συντεχνίες και παρέες.
Γι' αυτό δεν έχουν καμμία απολύτως εκτίμηση στα μάτια των Ελλήνων. Ουσιαστικά υπήρξαν οι τερμίτες των βάθρων της φαύλου δημοκρατίας, αφού «λειτούργησαν» «ως μικρές δημοκρατίες μέσα στα σπλάχνα της μεγάλης, όπως τα σκουλήκια στα έντερα ενός φυσικού ανθρώπου», κατά τον διεισδυτικό ορισμό του Άγγλου φιλοσόφου τ. Χομπς (βλ. το έργο του: «Λεβιάθαν» εκδ. «Αναγνωστίδης», Αθήνα, χ.χ., σελ. 190).

Από το Ενωτικό Δημοψήφισμα, και τον Όρκο της Φανερωμένης στο όνειδος της Ζυρίχης και στην κατάρα των Οδοφραγμάτων.

Posted: 14 Jan 2013 03:20 PM PST


Στις 15-22 Ιανουαρίου 1950, όπως καταγράφει το γεγονός ο ιστορικός Σπύρος Παπαγεωρίου, ο Κυπριακός Ελληνισμός κάτω από τους θόλους των εκκλησιών και μέσα σε ατμόσφαιρα ιερής μυσταγωγίας, κατέθεσε την ψυχή του στις δέλτους του Δημοψηφίσματος, αξιώνοντας Ένωση και μόνον  Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα. Μία αξίωση που την υπέγραψε και με το αίμα του κατά την επική τετραετία 1955-59. Ήταν η εποχή των οραματιστών και του πυρώματος της καρδιάς, των ιδανικών και του αγωνιστικού ήθους όπου ο Κυπριακός Ελληνισμός, αντλώντας δύναμη και θερμουργό πνοή από τη βαθιά εθνική και θρησκευτική του συνείδηση διατράνωνε με εθνική έξαρση αλλά και πολιτική ωριμότητα τον ενωτικό πόθο.

Το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950, το οποίο αποτέλεσε κορυφαία εκδήλωση εθνικής αυτογνωσίας και συνειδητή πολιτική πράξη του Κυπριακού Ελληνισμού, είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ηθική νίκη των Ελλήνων της Κύπρου κατά της αποικιοκρατίας.

Η επόμενη, μετά το Ενωτικό Δημοψήφισμα, εθνική εκδήλωση έλαβε χώραν, δύο μόλις ημέρες μετά την κατάθεση της προσφυγής της Κύπρου από τov πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξανδρο Παπάγο στα Ηνωμένα Έθνη. Στις 22 Αυγούστου 1954,  στους χώρους γύρω από την Εκκλησία της Φανερωμένης στη Λευκωσία πραγματοποιείτο παγκύπριο συλλαλητήριο. Εκεί, σε προγραμματισμένη δέηση, εδόθη από 50,000 Έλληνες Κύπριους, δια του στόματος του αργότερα επίορκου Μακαρίου, ο  «Όρκος της Φανερωμένης», ο οποίος κατέληγε ως ακολούθως:
«Στώμεν καλώς. Ουδείς ας ορρωδήση. Ουδείς ας προδώση τας αρχάς και τας πεποιθήσεις του. Είμεθα Έλληνες και μετά των Ελλήνων επιθυμούμεν να ζήσωμεν. Υπό τους ιερούς αυτούς θόλους ας δώσωμεν σήμερον τον άγιον όρκον: Θα παραμείνωμεν πιστοί έως θανάτου εις το εθνικόν μας αίτημα. Άνευ υποχωρήσεων. Άνευ παραχωρήσεων. Άνευ συναλλαγών. θα περιφρονήσωμεν την βίαν και την τυραννίαν. Με θάρρος θα υψώσωμεν το ηθικόν παράστημα μας υπεράνω των μικρών και εφημέρων κωλυμάτων, εν και μόνον επιδιώκοντες, εις εν και μόνον αποβλέποντες τέρμα, την Ένωσιν και μόνον την Ένωσιν».

Όμως, πέραν του ανυπέρβλητου ηθικού του περιεχομένου, τόσο το Δημοψήφισμα, όσο και ο ένοπλος απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ, που ακολούθησε, δεν οδήγησαν στην εκπλήρωση του εθνικού οράματος. Ωστόσο για αυτό δεν ευθύνεται ο Αρχηγός του Αγώνα Γεώργιος Γρίβας Διγενής, ούτε και οι χιλιάδες Έλληνες Κύπριοι πατριώτες, που έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα σε όρη και σπήλαια και αντί της πολυπόθητης Ένωσης βίωσαν αρχικά μία εκτρωματική ανεξαρτησία και στη συνέχεια την εθνική ήττα του 1974.

Τους υπεύθυνους της ήττας τους αποκαλύπτουν σήμερα τα αρχεία των αποικιοκρατών κατά τρόπο που δεν αφήνουν πλέον περιθώρια αμφισβήτησης. Εν πρώτοις, υπαίτιοι της εθνικής τραγωδίας είναι το δίδυμο Καραμανλή-Πιπινέλη, οι οποίοι έστερξαν να προσυπογράψουν μνημόνιο εξυπηρέτησης των Αγγλικών συμφερόντων καθ' ων χρόνο ο Πρωθυπουργός Παπάγος απέθνησκε κατά περίεργο τρόπο. Στη συνέχεια μια πλειάδα νέων εφιαλτών αποτελούμενη κυρίως από τους Θεοτόκη, Αβέρωφ, Άγγελο Βλάχο και με προεξάρχοντα τον επονομαζόμενο και εθνάρχη, Καραμανλή  υπονόμευσαν και καταπρόδωσαν τον Αγώνα της Ε.Ο.Κ..Α και τον αρχηγό Διγενή. Την προδοσία αυτή φθόνησε στη συνέχεια ο Μακάριος. Ο οποίος λόγω των προσωπικών του ιδιαιτεροτήτων και συνάμα φίλαυτος και αρχομανής, εγένετο επιρρεπής σε εκβιασμούς και στο θέλγητρο της εξουσίας, πειθαναγκαζόμενος έτσι  να εγκαταλείψει από το 1957, ενώ ήταν ακόμη εξόριστος στις Σεϋχέλλες,  το ενωτικό όραμα και να αποδεχθεί την εξαρτημένη ανεξαρτησία. Μια ανεξαρτησία η οποία ήταν ο ενδιάμεσος στόχος της διχοτόμησης, όπως οι Εγγλέζοι τη σχεδίασαν και της ολικής τουρκοποίησης, όπως οι Τούρκοι την οραματίζονται.

Εξηντατρία χρόνια από τον εθνικό ξεσηκωμό του  Ενωτικού Δημοψηφίσματος, την Πατρίδα κυβερνούν οι μπολσεβίκοι του ΑΚΕΛ, οι οποίοι κατασπάραξαν την οικονομία, αποστράγγισαν τα ταμεία του Κράτους επ' ωφελεία των τούρκων "αδελφών" τους και λοιπών μουσουλμάνων. Διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό, επέφεραν τη δημογραφική αλλοίωση, διέλυσαν την Παιδεία και την Εθνική Φρουρά. Αυτοί έφεραν το ψευδοκράτος σε απόσταση αναπνοής από την υφαρπαγή του Κράτους και μέσω των οδοφραγμάτων και της αγγλικής εμπνεύσεως επαναπροσέγγιση, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και  δημιούργησαν συνθήκες πλήρους τουρκοποίησης, εξαπολύοντας στις ελεύθερες περιοχές τα ναρκωτικά, τους εγκληματίες και τους μετανάστες μουσουλμάνους. 

Οι τελευταίες ειδήσεις φέρουν τους λεγόμενους τουρκο «κύπριους» να θέλουν να δημιουργήσουν κόμμα στις ελεύθερες περιοχές, έτοιμο να αλώσει κατά τρόπο «βελούδινο» το παρηκμασμένο ζυριχικό κράτος. Μπροστά στο ζοφερό αυτό σκηνικό όλη η λοιπή φαυλοκρατία των κομμάτων σιωπά ως συνένοχη ενώ προβάλλει ως εθνοσωτήρας ο εφιάλτης του σχεδίου Ανάν, Νίκος Αναστασιάδης.

Απέναντι σε όλους αυτούς, υπάρχει ακόμα ένα υγιές κομμάτι του Ελληνισμού της Κύπρου το οποίο αντιστέκεται στους σχεδιασμούς για τον σταδιακό αφελληνισμό του νησιού. Οι Έλληνες Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου είναι έτοιμοι να αγωνιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο για να φέρουν ξανά την Κύπρο, στα μονοπάτια που χάραξαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ του 1955-59.

Πανίκος Κλεοβούλου

http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com

Η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας μετακόμισε στο Βερολίνο…

Posted: 14 Jan 2013 03:11 PM PST

Αυτό που βλέπετε είναι το
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 3 (ΦΕΚ Α3) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 1 με
τίτλο:"Καθορισμός
βαθμίδων επαγγελματικών προσόντων για την επαγγελματική δραστηριότητα της
εκτέλεσης συντήρησης, επισκευής και επιτήρησης της λειτουργίας ψυκτικών
εγκαταστάσεων και προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής από
φυσικά πρόσωπα."Δείτε στην συνέχεια τις υπογραφές του

Πολύ νωρίς, από την άνοιξη ακόμη του 2010, η ΕΥΠ γνώριζε την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ…

Posted: 14 Jan 2013 03:15 PM PST

Πολύ νωρίς, από την
άνοιξη ακόμη του 2010, η ΕΥΠ γνώριζε την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ…αν δεν την είχε ήδη στην κατοχή
της.
Ο τότε επικεφαλής της υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Μπίκας, είχε ενημερώσει αμέσως
τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπως ο ίδιος είχε πει στη
Βολή.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αυτός, κατά δήλωσή του, που ενημέρωσε τον τότε
πρωθυπουργό, Γιώργο

Στις 8 Μαρτίου το πόρισμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία

Posted: 14 Jan 2013 02:04 PM PST

Ο μεγάλος όγκος του υλικού του ΓΛΚ που εξετάζει η ομάδα εργασίας που συστήθηκε για να ερευνήσει τα κρατικά αρχεία σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, επιβάλλει την μετάθεση της ημερομηνίας παράδοσης του σχετικού πορίσματος.
Η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που υπεγράφη στις αρχές Σεπτεμβρίου προέβλεπε ολοκλήρωση του έργου ως τις 31/12/2012,

Εγκαίνια γραφείων του Εθνικού Μετώπου στην Θεσσαλονίκη

Posted: 14 Jan 2013 05:44 PM PST

Ενάντια στις απειλές από κάθε πλευρά και με μεγάλη επιτυχία σε προσέλευση κόσμου, αλλά και παλμό, πραγματοποιήθηκαν στις 12 Ιανουαρίου, τα εγκαίνια των νέων γραφείων για το Εθνικό Μέτωπο στην Θεσσαλονίκη (Ίωνος Δραγούμη 4).

Οι Αμερικανοί για την ΑΟΖ: Mην προχωρήσετε σε μονομερή ανακήρυξη!

Posted: 14 Jan 2013 02:01 PM PST

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται εναντίον μονομερών ενεργειών από την πλευρά της
ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της κατάθεσης συντεταγμένων στα Ηνωμένα Εθνη για
τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας, καθώς και για τη μονομερή ανακήρυξη
Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)".

Αυτή είναι η αμερικανική θέση για την ανακήρυξη της ΑΟΖ από την Ελλάδα, όπως
εκφράστηκε από εκπρόσωπο της πρεσβείας

“Σφάχτε τους Ελληνες”. Εγγραφο – ντοκουμέντο αποκαλύπτει τα χυδαία ψεύδη του “συνωστισμού”!

Posted: 14 Jan 2013 01:28 PM PST

Οταν
στή Σμύρνη επικρατούσε …συνωστισμός (τα έγγραφα σπάνε κόκκαλα). Εγγραφο-διαταγή
του Διοικητή Σμύρνης, σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων
Μικρασιατών.Το πρωτότυπο Φυλάσσεται στά Ιστορικά Αρχεία της ΑγκυραςΤο παρόν τρίπτυχο
ανήκει στό Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου.

Τι άλλαξε στο Αιγαίο τα χρόνια του ΔΝΤ; 2009, εμπλοκές 237! 2012: ΜΙΑ!

Posted: 14 Jan 2013 01:22 PM PSThttp://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/AIRCRAFTS/cache/f16pilotSUPER-630x330.jpgΤο ΔΝΤ έκοψε και τις αερομαχίες στο Αιγαίο; Όχι μόνο αυτό αλλά έχει παίξει και αυτό βασικό ρόλο στην τουλάχιστον "περίεργη ηρεμία" πο επικρατεί στο Αιγαίο, τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμών.
Τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ αποδεικνύουν ότι όσο η οικονομική κρίση στην Ελλάδα "φούντωνε", τόσο οι "αγριάδες" στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μειώνονταν για να φθάσουμε στο εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο: ολόκληρο το 2012 ,σημειώθηκε μία εμπλοκή στο Αιγαίο,μεταξύ ελληνικού και τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους! Τι πραγματικά συμβαίνει;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΩΣ ΤΟ 2012
Η πρώτη "καχύποπτη" και ίσως εύκολη εξήγηση είναι ότι … η τρόϊκα "έκοψε" τις αναχαιτίσεις. Εμμέσως το έχει πράξει βεβαίως ,αφού οι περικοπές που έχουν επιβληθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και συνεπώς και στην Πολεμική Αεροπορία είναι τραγικές. Και οι περικοπές αφορούν ακόμη και στα καύσιμα των μαχητικών αεροσκαφών. Επιπλέον υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα διαθεσιμότητας μαχητικών αεροσκαφών και απόδειξη αυτής της αλήθειας είναι ότι στο ΓΕΑ,μόνο …σαμπάνιες δεν άνοιξαν από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να παραγγελθούν -επιτέλους- ανταλλακτικά για αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Έχουμε σταματήσει τις αναχαιτίσεις; "Κατηγορηματικά όχι¨, λένε από την Πολεμική Αεροπορία, ωστόσο παραδέχονται ότι οι εποχές που οι διοικητές απογείωναν το ένα μετά το άλλο τα μαχητικά αεροσκάφη για να τα στείλουν στο Αιγαίο έχουν περάσει. Λέει έμπειρο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας : "Πριν την κρίση ,όταν τα ραντάρ μας "έπιαναν" ένα σχηματισμό οκτώ τουρκικών αεροσκαφών ,δεν υπήρχε περίπτωση να μην στέλναμε τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό αεροσκαφών. Τώρα μπορεί να πάνε και λιγότερα, τα οποία έχουν ως κύρια αποστολή τους την αναχαίτιση των οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών κι όχι των άοπλων". Είναι κι αυτό μια έκπτωση βέβαια, κακά τα ψέμματα.
Από την άλλη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η μείωση όλων των "δεικτών προκλητικότητας" των Τούρκων που από το 1974 , έχουμε μάθει να παρακολουθούμε. Εκτός από τις παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, που παραμένουν σχετικά σταθεροί, όλοι οι άλλοι αριθμοί,παραβιάσεις, συνολικός αριθμός αεροσκαφών, αριθμός οπλισμένων αεροσκαφών ,υπερπτήσεις και φυσικά οι εμπλοκές όπως είπαμε παρουσιάζουν από το 2009 διαρκή και σημαντική πτώση. Οι αριθμοί στους πίνακες που δημοσιεύουμε είναι νομίζουμε ενδεικτικοί.
Γιατί οι Τούρκοι έχουν μειώσει τη παρουσία τους στο Αιγαίο;
"Αυτό που τους ενδιαφέρει πια είναι να έχουν καθημερινή παρουσία στη καρδιά του Αιγαίου. Να "εθιστούν" άπαντες -και ειδικά στο ΝΑΤΟ που έχει διαρκή εικόνα Αιγαίου, ότι το να πετάνε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο,χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδια πτήσης, είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μην …εθιστούμε κι εμείς στην Ελλάδα", επισημαίνει με νόημα υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το εντυπωσιακό στατιστικό της …μίας εμπλοκής μέσα στο 2012 ,δείχνει και κάτι άλλο σημαντικό, που επιβεβαιώνει την άποψη του αεροπόρου. Οι Τούρκοι πλέον δεν αντιδρούν στην παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. Ακόμη κι όταν τους πλησιάζουν για αναγνώριση ,οι Τούρκοι συνεχίζουν να πετούν "ευθεία-οριζοντία", χωρίς να κάνουν κάποιο ελιγμό αποφυγής ή κάποια επιθετική κίνηση που  θα οδηγούσε την διαδικασία αναγνώρισης-αναχαίτισης σε εμπλοκή, δηλαδή σε σκληρή αερομαχία.
Η Τουρκία του Ερντογάν έχει βρει άλλους τρόπους για να πιέζει και να διεκδικεί. Το ζούμε κάθε μέρα στη Θράκη. Προσφάτως διαπιστώνουμε και τη διαρκή οικονομική και όχι μόνο διείσδυση των Τούρκων. Η ιστορία με τις πωλήσεις μαρινων τις οποίες η κυβέρνηση αρνείται και να ανακοινώσει είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει και τι έλλειμμα αντιστάσεων υπάρχει στην Αθήνα.
Η τουρκική στρατιωτική μηχανή εξοπλίζεται μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή την επιλογή το καθεστώς Ερντογάν την έχει πάντα ,έστω κι αν δεν την επιδεικνύει καθημερινά στο Αιγαίο.
onalert.gr

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1993 > ΑΚΡΩΣ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «Χρυσόμαλλο Δέρας» > ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ε.α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Posted: 14 Jan 2013 12:52 PM PST

Ισραηλινός βουλευτής: «Ήρθε η ώρα να τελειώσει η μουσουλμανική κατοχή στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ»

Posted: 14 Jan 2013 12:48 PM PST

Ο Ισραηλινός βουλευτής Aryeh Eldad (του κόμματος 'Ichud Leumi' / 'Εθνική Ενότητα') έκανε έκκληση την Πέμπτη να τελειώσει ο μουσουλμανικός έλεγχος στις επισκέψεις στο Όρος του Ναού.
«Ήρθε η ώρα για τον τερματισμό της κατοχής», δήλωσε σε επιστολή προς τον υπουργό ΕσωτερικώνYitzchak Aharonovitch. «Της μουσουλμανικής κατοχής που συνέβη 1.300 χρόνια πριν,και είναι ακόμα σε ισχύ στο Όρος του Ναού,

Σκόπια: Σε ισχύ η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρά τα πολιτικά προβλήματα

Posted: 14 Jan 2013 12:46 PM PST

Εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την FYROM, καθώς και η ημερομηνία δημοσίευσης της έκθεσης για τη χώρα, που προβλέπεται για την άνοιξη, θα καθοριστεί περαιτέρω, σημειώνει το ιδιωτικό πρακτορείο των Σκοπίων Μακφαξ.

Ο εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πέτερ Στάνο, ρωτήθηκε σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις

Έλληνες κατάσκοποι σε τουρκικό έδαφος, αποκαλύπτουν οτι υπάρχει σχεδιασμός πολεμικής σύρραξης για το Αιγαίο!

Posted: 14 Jan 2013 12:27 PM PST

Ενώ η προπαγάνδα της Αγκυρας παρουσίασε ως επιτυχία τη σύλληψη τριών Τούρκων πολιτών για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας, το «ΘEMA» αποκαλύπτει τις αληθινές ιστορίες δύο Ελλήνων αξιωματικών που έδρασαν για χρόνια κάτω από τη μύτη της ΜΙΤ.Η υπόθεση είχε έντονη την οσμή της τουρκικής προπαγάνδας, όχι πάντως από την αρχή.Την πρώτη μέρα που δημοσιοποιήθηκε πέρασε στα ψιλά των τουρκικών εφημερίδων με

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΔΕΓ

Posted: 14 Jan 2013 12:21 PM PST


Η κινητικότητα στο Σκοπιανό

Posted: 14 Jan 2013 11:58 AM PST


Του Χρήστου Καπούτση
Το Σκοπιανό, δηλαδή η εκκρεμότητα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μακεδονίας, επανέκαμψε στο πολιτικό προσκήνιο με αφορμή την επίσκεψη σε Αθήνα και Σκόπια του προσωπικού απεσταλμένου του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, που εδώ και 19 χρόνια , από το 1994, ασχολείται συστηματικά με το θέμα.
Ολοκληρώνοντας τις συνομιλίες του με κορυφαίους Κυβερνητικούς αξιωματούχους των Κυβερνήσεων της Ελλάδας και της FYROM, ο κ.Νίμιτς δήλωσε ότι, θεωρεί πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
Γενικά ο κ.Νίμιτς δήλωσε αισιόδοξος και πρόσθεσε, ότι αναχωρεί ενθαρρυμένος για τη Νέα Υόρκη και θα επιδιώξει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Επίσης η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ), η Βικτόρια Νούλαντ, δήλωσε ότι, «η αμερικανική κυβέρνηση υποβοηθά και στηρίζει τις προσπάθειες του Μάθιου Νίμιτς για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ.». Και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δύο χωρών «θα είναι σε θέση να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόταση του Μ.Νίμιτςή μάλλον οι «σκέψεις και ιδέες», όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε, περιείχε τα ονόματα: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» και «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», χωρίς όμως άλλες δεσμευτικές αναφορές, όπως στη Γλώσσα, τα σύμβολα και την ιστορία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Υπενθυμίζουμε ότι, η επίσημη ελληνική θέση για το κρατικό όνομα της γείτονος, με συναίνεση των δύο Κυβερνητικών κομμάτων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, έχει διατυπωθεί ως εξής: "Ενα όνομα, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις (ergaomnes)».
Έχουμε μια σοβαρή εξέλιξη και αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος κ. Ρένα Δούρου σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-EKM είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται απόλυτα με τα κόμματα της Συγκυβέρνησης στο ΣΚΟΠΙΑΝΟ. Αυτό σήμαινε ότι αυτή η θέση αποκτά και ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Από την πλευρά της π.Γ.Δ. Μακεδονίας, υπενθυμίζουμε ότι, σε όλες τις προτάσεις ΝΙΜΙΤΣ, η σκοπιανή Κυβέρνηση εκφράζει παγίως την αντίθεσή της στην τοποθέτηση του γεωγραφικού προσδιορισμού πριν από τον όρο «Μακεδονία». Οι Σκοπιανού επιμένουν να αναγνωριστούν διεθνώς με το όνομα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ» (ήδη 124 κράτη-μέλη του ΟΗΕ τους έχουν ξαναγνωρίσει με αυτό το όνομα) και συζητούν μόνο, το όνομα με το οποίο θα ήθελε να τούς αποκαλεί η Ελλάδα στις διμερείς σχέσεις.
Το Σκοπιανό πρόβλημα δεν είναι νομικό, αλλά είναι βαθύτατα πολιτικό .
Η σοβαρότερη πτυχή του Σκοπιανού είναι η πολιτική της Κυβέρνησης του Ν. Γκρουέφσκι , που έχει στόχο τη δημιουργία σε διεθνές επίπεδο, ενός κλίματος αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα μακεδονικά μας εδάφη. Η Σκοπιανή Κυβέρνηση εφαρμόζει τακτικές μονοπώλησης του μακεδονικού ονόματος, ώστε να οικειοποιηθεί διαχρονικά κάθε τι το μακεδονικό, στο χώρο (δηλ. το έδαφος) και στο χρόνο (ιστορία)!!!
Η Ελλάδα αρνούμενη να εκχωρήσει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους γείτονες, υπερασπίζεται στην πράξη την Ελληνική Μακεδονία, ως αναπόσπαστου τμήματος του ελληνικού κράτους και ακόμη, τον σεβασμό της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των Μακεδόνων που ζουν στην Ελληνική Επικράτεια.
Είναι εντελώς απαράδεκτες οι θεωρίες που εμπεριέχονται σε όλα τα σχολικά εγχειρίδια της π.Γ.Δ. Μακεδονίας, από το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο, ότι πέραν του γεωγραφικού χώρου της σημερινής π.ΓΔ Μακεδονίας, η Ελληνική Μακεδονία, αλλά και τμήμα της ΝΔ Βουλγαρίας καθώς και λωρίδα αλβανικού εδάφους, αποτελούν τμήματα μιας ενιαίας tatkovina (πατρίδας) του λαού τους. Επίσης είναι προκλητικός ο όρος EgejskaMakedonija με τον οποίο συνεχίζουν να προσδιορίζουν την «Ελληνική Μακεδονία», οι Σκοπιανοί , όχι μόνο σε τουριστικά έντυπα , αλλά και σε επίσημες εγκυκλοπαίδειες, σε συλλογικές φοιτητικές εργασίες, αλλά και στο Διαδίκτυο.. .
Υπενθυμίζουμε ότι, η αφετηρία του Σκοπιανού προβλήματος θα πρέπει να τοποθετηθεί το 1913, όταν οι βαλκανικές εθνότητες ήταν κάτω , από την οθωμανική διοικητική διαίρεση. Μετά την εκδίωξη των Οθωμανών από την περιοχή, Έλληνες, Σέρβοι και Βούλγαροι οικειοποιήθηκαν την διαιρεμένη περιοχή, μέσω του εθνικού προσδιορισμού. Έτσι έχουμε Μακεδονία των Σκοπίων (που στην ουσία ήταν σέρβικο έδαφος), Μακεδονία του Πιρίν (Βουλγαρία) και την ελληνική Μακεδονία. Το κομμάτι της Μακεδονίας που πέρασε στους Σέρβους το 1913 είχε την ονομασία Άνω Μακεδονία.
Η ελληνική πλευρά έχει κάνει μια πολύ σοβαρή υποχώρηση. Δέχτηκε να υπάρχει η λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε μια σύνθετη ονομασία γεωγραφικού προσδιορισμού (για κάθε χρήση), του γειτονικού κράτους. Όμως και αυτή η ελληνική υποχώρηση, δεν είχε ανταπόκριση από τους Σκοπιανούς.
Η Κυβέρνηση των Σκοπίων του εθνικιστή Πρωθυπουργού ΝίκολαΓκρουέφσκι επιμένει στην αδιάλλακτη πολιτική της, αφού αρνείται να απεμπλακεί από τα ιδεολογήματα του εθνομειονοτικού επεκτατισμού και να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια του ΟΗΕ για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της FYROM.
Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές, ότι, αν η σλαβομακεδονική ηγεσία των Σκοπίων δεν εγκαταλείψει την πολιτική, που υποκρύπτει κυρίως, αλυτρωτικά οράματα και αποσχιστικές πολιτικές, σε βάρος της Ελλάδας, τότε, η Ελλάδα, θα ασκεί στο διηνεκές το δικαίωμα του «βέτο», στην προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

www.drougos.gr

Καραγιλάν: Σημίτης και Πάγκαλος πρόδωσαν την φιλία Ελλήνων και Κούρδων

Posted: 14 Jan 2013 11:43 AM PST

"Ποιος είναι λοιπόν ο τρομοκράτης, εμείς ή αυτοί;"
Συνέντευξη του Μουράτ Καραγιλάν σε ειδικό συνεργάτη της εφημερίδας Δημοκρατία

Η πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί υψηλόβαθμο στέλεχος του Απελευθερωτικού Κινήματος του Κουρδιστάν σε ελληνικό μέσο, μετά την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στην παράδοση Οτζαλάν.
Ερώτηση: Κύριε Καραγιλάν, τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρχε μια μικρή διπλωματική κρίση μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας. Η αιτία αυτής της κρίσης ήταν η έκδοση στα ελληνικά και η παρουσίαση του βιβλίου σας "Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν". Πώς σχολιάζετε το γεγονός;


Απάντηση: Μάλιστα, όπως είπατε, υπήρχε μια διπλωματική κρίση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, σύμφωνα με τα όσα πληροφορήθηκα κι εγώ από τον τύπο.

Εγώ θα ήθελα πρώτα απ' όλα να απευθύνω έναν χαιρετισμό και να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που κατέβαλαν προσπάθειες και συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στη μετάφραση και έκδοση στα Ελληνικά, καθώς και παρουσίαση και προβολή του βιβλίου "Η Στρατιωτική Διάσταση στο Κουρδιστάν - Η Ανατομία Ενός Πολέμου". Οι φίλοι αυτοί ζήτησαν έναν πρόλογο για την ελληνική έκδοση, τον οποίο δεν κατάφερα να γράψω και να αποστείλω. Επίσης, μου ζητήθηκε να στείλω έναν χαιρετισμό για την τελετή παρουσίασης του βιβλίου, αίτημα που έφθασε αργά σε μένα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να στείλω τον χαιρετισμό. Υπό την έννοια αυτή, δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθώ στις σχετικές απαιτήσεις των φίλων και δεν μπόρεσα να έχω κάποια συμβολή στην έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά. Γι' αυτό, ζητώ συγνώμη από τους φίλους αυτούς.

Όσον αφορά την αντίδραση που έδειξε η Τουρκία στην έκδοση στα ελληνικά και την παρουσίαση του βιβλίου στην Ελλάδα, η βασική αιτία είναι ότι η Τουρκία φοβάται από την πραγματικότητα. Επειδή φοβάται την πραγματικότητα βρίσκονται σήμερα στις φυλακές περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι. Γιατί είναι ένα κράτος που δεν ανέχεται και δεν αντέχει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την ανάδειξη της αλήθειας και της πραγματικότητας. Γιατί; Επειδή δεν υπολογίζει και αρνείται την ύπαρξη των Κούρδων, που είναι ένας από τους πιο αρχαίους λαούς της Μέσης Ανατολής, και επειδή δεν θέλει να γίνουν γνωστά από τον έξω κόσμο οι πρακτικές που εφαρμόζει στο Κουρδιστάν.

Ο κουρδικός λαός, παρότι είναι ένας αρχαίος λαός με μεγάλο πολιτισμό και ιστορία, αγνοήθηκε, και η πατρίδα του, το Κουρδιστάν, με τη Συνθήκη της Λοζάννης, το 1923, διαμελίστηκε και μοιράστηκε ανάμεσα σε τέσσερα κράτη. Το μεγαλύτερο από αυτά τα τέσσερα κομμάτια, που βρίσκεται υπό την κατοχή της Τουρκίας, είναι τοΒόρειο Κουρδιστάν. Η απόφαση αυτή που λήφθηκε το 1923 στη Λοζάνη, είναι μια μεγάλη αδικία που έγινε εναντίον του Κουρδικού λαού. Όμως ο λαός μας δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτήν την απόφαση που τον αγνοούσε και αντιστάθηκε συνεχώς και στα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν. Τα κράτη που κατέχουν και εκμεταλλεύονται το Κουρδιστάν, με πρώτη την Τουρκία, χρησιμοποίησαν πάντα βία και έκαναν εγκλήματα και σφαγές για να εξουδετερώσουν και να σβήσουν την αντίσταση του κουρδικού λαού. Βιώθηκαν μεγάλες τραγωδίες στο Κουρδιστάν. Ο λαός μας υπέφερε πολλά εξ αιτίας αυτών των λανθασμένων αποφάσεων της διεθνούς κοινότητας. Ο Κουρδικός λαός, που βρέθηκε αντιμέτωπος με πολιτικές συστηματικής φυσικής και πολιτιστικής εξόντωσης και γενοκτονίας κυρίως στην Τουρκία, στις αρχές της δεκαετίας του '70 κινδύνεψε να αφανιστεί.

Μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο, ο Πρόεδρος Άπο, μέσα σε ένα περιβάλλον στερήσεων και ανέχειας, συσπείρωσε μια ομάδα Κούρδων φοιτητών και τονίζοντας ότι "δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο σιωπηροί και άπραγοι σε αυτήν τη μεγάλη αδικία" και αγνοώντας όλους τους κινδύνους, είπε ότι θα πρέπει να αρχίσει ένας αγώνας για να αποτραπεί ο αφανισμός του Κουρδικού λαού και στο όνομα του ανθωπισμού ξεκίνησε την αντίσταση, βάζοντας τα θεμέλια της δημιουργίας του κινήματός μας, του ΡΚΚ. Υπό αυτήν την έννοια, το ΡΚΚ είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο εξαφάνισης του Κουρδικού λαού, ένα κίνημα που ανέλαβε το βαρύ ηθικό και ανθρωπιστικό καθήκον να αντισταθεί στην κρατική τρομοκρατία και στα εγκλήματα που έκανε το κράτος στο Κουρδιστάν. Όσο και αν προσπάθησε το τουρκικό κράτος να αποκρύψει το Κουρδικό Πρόβλημα, όσο κι αν προσπάθησε να εφαρμόσει πολιτικές συστηματικού βίαιου εκτουρκισμού του Κουρδικού λαού, το ΡΚΚ, με τον αγώνα που ανέπτυξε στο Κουρδιστάν, εξουδετέρωσε αυτά τα σχέδια, και παρά τις σφαγές και τις γενοκτονίες, έφερε στην επιφάνεια τη δυναμική του αγωνιζόμενου Κουρδικού λαού και δημιούργησε το κατάλληλο υπόβαθρο για την ανάπτυξη του απελευθερωτικού αγώνα στα τέσσερα τμήματα του Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα σήμερα αυτός ο αγώνας να έχει φθάσει σε ένα καλό σημείο. Γι' αυτό το τουρκικό κράτος αντιτίθεται με λύσσα στην ανάδειξη αυτής της πραγματικότητας σε διεθνές επίπεδο. Επειδή στο Κουρδιστάν υπάρχει ένας λαός, υπάρχει ένας πόλεμος. Το τουρκικό κράτος δεν δέχεται την ύπαρξη αυτού του λαού, ενώ απορρίπτει και το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη ένας πόλεμος. Αυτό το βιβλίο λοιπόν μιλάει γι' αυτόν τον πόλεμο, για τους ανθρώπους που διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο, για την πραγματικότητα της ζωής. Δείχνει με ποιον τρόπο πρακτικά ένας λαός, στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, αντιστέκεται στη σκλαβιά και την εκμετάλλευση. Το τουρκικό κράτος δεν έδειξε αυτήν τη σκληρή αντίδραση στο βιβλίο επειδή αρνείται μόνο την ύπαρξη του Κουρδικού λαού, αλλά επειδή αρνείται και τον απελευθερωτικό μας αγώνα. Όμως θα πρέπει να ασκήσουμε κριτική και στη στάση που τήρησε το κράτος της Ελλάδος στο ζήτημα αυτό. Θα μπορούσε σταθεί όρθιο και να κρατήσει μια υπερήφανη στάση, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του τουκρικού κράτους, που εφαρμόζει αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές άρνησης εναντίον του Κουρδικού λαού.Δεν συμφωνώ με την υποχωρητική στάση που τήρησε το κράτος της Ελλάδος απέναντι στις τουρκικές απειλές και με την απομάκρυνση από τις θέσεις τους ορισμένων αξιωματικών.

Ο Κουρδικός λαός είναι μια πραγματικότητα. Και το επίπεδο που έχει φθάσει σήμερα ο απελευθερωτικός μας αγώνας, είναι ο καθρέφτης αυτής της πραγματικότητας. Το τουρκικό κράτος, όσο και να προσπαθήσει, δεν θα μπορέσει ποτέ να κρύψει αυτήν την πραγματικότητα. Και οι διεθνείς δυνάμεις δεν θα πρέπει να το στηρίζουν. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο, θα πρέπει να αντιστέκεται και να καταδικάζει την πολιτική άρνησης του τουρκικού κράτους, που καταπατά τον ανθρωπισμό στο Κουρδιστάν.

Ερώτηση: Σύμφωνα με όσα γράφετε στο βιβλίο σας, από μικρή ηλικία είστε στα βουνά. Σε αυτόν τον 28χρονο πόλεμο τραυματιστήκατε αλλεπάλληλες φορές, χάσατε συντρόφους σας. Πώς νοιώθετε όταν σας χαρακτηρίζουν ως τρομοκράτη;

Απάντηση: Εμείς ζούμε στο Κουρδιστάν, δηλαδή στη Μέση Ανατολή, σε μια περιοχή όπου πάντα η πραγματικότητα παρουσιάζεται διαστρεβλωμένη. Εμείς οι Κούρδοι είμαστε ένας λαός που το ζήσαμε αυτό στο πετσί μας χρόνια τώρα, κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Γιατί τα κράτη που μας κρατούν σκλαβωμένους και μας εκμεταλλεύονται, δεν θέλουν, αρνούνται να αναγνωρίσουν την ύπαρξή μας. Θέλησαν να μας εκτουρκίσουν με τη βία. Ακόμα και την πιο ανθρωπιστική αντίσταση την αποκάλεσαν τρομοκρατία. Ενώ οι ίδιοι διέπραξαν σφαγές και εγκλήματα στο Κουρδιστάν και εφάρμοσαν κρατική τρομοκρατία, την αντίσταση του κουρδικού λαού, που αναπτύχθηκε στη βάση ανθρωπιστικών αρχών, τη βάφτισαν τρομοκρατία. Αυτό έγινε στο παρελθόν, το ίδιο γίνεται και τώρα.
Πριν λίγες μέρες ήταν η επέτειος του εγκλήματος του Ρομπόσκι. Στις 28 Δεκεμβρίου 2011 η τουρκική πολεμική αεροπορία δολοφόνησε εν ψυχρώ 34 παιδιά μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Παρότι η τουρκική κοινή γνώμη και ο Κουρδικός λαός το απαίτησε, δεν ζήτησαν καν μια συγνώμη. Γιατί; Επειδή αυτό ήταν η κρατική πολιτική. Επειδή η σφαγή του Ρομπόσκι δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία. Η κλασική πολιτική του τουρκικού κράτους συνεχίζεται και σήμερα. Ως λαός και ως κίνημα είμαστε αντιμέτωποι με μια ανήθικη και απάνθρωπη αδικία.
Όπως αναφέρατε κι εσείς, είναι γεγονός ότι συμμετέχω εδώ και πολλά χρόνια στον αγώνα. Κι αυτό γιατί ένοιωσα και έζησα από μικρή ηλικία την καταπίεση και τη βία του κράτους. Αν και έκανα ανώτερες σπουδές, κατάλαβα ότι επειδή είμαι Κούρδος, δεν θα μπορούσα να γίνω ποτέ υπάλληλος στο τουρκικό κράτος και να έχω μια φυσιολογική ζωή. Έτσι αποφάσισα να συμμετέχω στο αγώνα και το κίνημα ακούγοντας τη φωνή της συνείδησής μου, που μου έλεγε παραμείνω υπερήφανος άνθρωπος και να μην σκύψω το κεφάλι στην κρατική τρομοκρατία. Μέχρι σήμερα συμμετείχα στον αγώνα από διάφορες θέσεις, τραυματίστηκα τρεις φορές. Ήλθα αντιμέτωπος με τις πιο εγκληματικές πολιτικές του κράτους που κρατάει το λαό μας σλαβωμένο.

Στον αγώνα αυτόν έχασα συντρόφους που αγαπούσα και εκτιμούσα περισσότερο και από τον ίδιο μου τον εαυτό. Στο απελευθερωτικό μας κίνημα συμμετέχουν τα πιο εκλεκτά τέκνα της Κουρδικής κοινωνία, ακούγοντας τη φωνή της συνείδησής τους. Όσοι συμμετέχουν στο κίνημα και τον αγώνα μας, δεν έχουν κανένα προσωπικό ή οικογενειακό υλικό συμφέρον. Είναι άνθρωποι που πιστεύουν στη γραμμή και το πνεύμα της Ελευθερίας που μας ενέπνευσε ο Ηγέτης Άπο, και αγωνίζονται με αυτοθυσία, για να αποκτήσει ο Κουρδικός λαός ισότιμη, ελεύθερη δημοκρατική ζωή. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί, που αφιερώνουν τη ζωή τους και βάζουν το ατομικό κάτω από το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον, είναι πραγματικά μεγάλοι άνθρωποι. Τέτοιους μεγάλους ανθρώπους χάσαμε σ' αυτόν τον πολυετή αγώνα. Μέχρι σήμερα χάσαμε περί τους 20 χιλιάδες εθνομάρτυρες. Οι περισσότεροι απ' αυτούς έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των απάνθρωπων και βάρβαρων πολιτικών του τουρκικού κράτους.

Το κίνημά μας αγωνίζεται για τα βασικά φυσικά δικαιώματα του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα, για την ταυτότητά μας, για να μην χαθούμε ως λαός και ως έθνος. Ποιος είναι όμως αυτός που απαντά σ' αυτά τα βασικά και δίκαια αιτήματά μας με τη στρατοχωροφυλακή, με την αστυνομία, με τανκς, με πυροβολικό και με πολεμικά αεροπλάνα; Δεν είναι το τουρκικό κράτος; Ποιος είναι λοιπόν ο τρομοκράτης, εμείς ή αυτοί; Εμείς είμαστε πάντα υπέρ της ειρήνης, κάνουμε προτάσεις για την ειρήνη. Το τουρκικό κράτος λέει ότι θα ενοποιηθεί και θα προσαρμοστεί με όσα ισχύουν στην Ε.Ε. Τους λέμε λοιπόν ότι κι εμείς είμαστε ένας λαός, εφαρμόστε το δίκαιο της Ε.Ε. για μας. Σε ποιο μέρος του κόσμου είναι απαγορευμένη η μητρική γλώσσα μιας τόσο μεγάλης εθνικής ομάδας; Μόνο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας βγαίνει στα μπαλκόνια κάθε μέρα και κραυγάζει συνεχώς το «ένα έθνος, ένα κράτος, μια σημαία, μια πατρίδα, μια γλώσσα, μια θρησκεία».

Τι σημαίνει αυτό; Αν αυτό δεν είναι μονολιθισμός, σοβινισμός και φασισμός, τότε τι είναι; Αυτό δεν είναι συνώνυμο του "Εγώ θα εκτουρκίσω 20 εκατομμύρια Κούρδους"; Στην πραγματικότητα στην Τουρκία ζουν και άλλες μειονότητες και εθνικές ομάδες εκτός των Τούρκων και των Κούρδων. Όμως το τουρκικό κράτος, ακολουθώντας μέχρι σήμερα μια χιτλερικού τύπου πολιτική, συνεχίζει την πολιτική του βίαιου εκτουρκισμού. Το τουρκικό κράτος από το 1990 μέχρι το 1996 διέπραξε 17.528 δολοφονίες Κούρδων πατριωτών, τα οποία το ίδιο το βάφτισε"ανεξιχνίαστα εγκλήματα". Αυτά έγιναν από αξιωματούχους του τουρκικού κράτους. Αν αυτό δεν είναι κρατική τρομοκρατία, τότε τι είναι; Όμως το τουρκικό κράτος, από τη μια πλευρά ασκεί το ίδιο κρατική τρομοκρατία και από την άλλη αποκαλεί τρομοκράτες τους μαχητές της ελευθερίας, που αγωνίζονται για τα βασικά δικαιώματα του Κουρδικού λαού. Αυτό είναι μια μεγάλη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει και μας στενοχωρεί. Ορισμένες από τις εφαρμογές της Τουρκίας μας δυσκολεύουν και σήμερα. Όμως ακριβώς γι΄αυτό συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τν αγώνα μας, ο οποίος θα έχει αίσιο τέλος.

Ερώτηση: Η Τουρκία κατηγορεί όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται για την πορεία του Κουρδικού Ζητήματος, ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Το τουρκικό κράτος διαπραγματεύεται μαζί σας και με τον ηγέτη σας, τον Αμντουλλάχ Οτζαλάν;

Απάντηση: Ο αγώνας που δίνουμε, είναι ένας αγώνας απόκτησης των βασικών φυσικών δικαιωμάτων ενός λαού. Είναι ένας δίκαιος αγώνας. Είναι ο ίδιος αγώνας που έκαναν για την απελευθέρωσή τους η Ελλάδα, η Βουλγαρία και οι άλλες βαλκανικές χώρες πριν από δυο αιώνες. Αυτόν, τον ίδιο αγώνα δίνουν τώρα οι Κούρδοι, με κάποια καθυστέρηση. Δηλαδή, ο αγώνας που δίνουμε εμείς τώρα, είναι ο ίδιος αγώνας που έδωσε ο ελληνικός λαός το 1821, αλλά και οι άλλοι λαοί που απέκτησαν την ελευθερία τους. Μόνο που εις βάρος των Κούρδων παίζονται πολλά και μεγάλα παιχνίδια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Γι' αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται μέχρι σήμερα ο απελευθερωτικός αγώνας του λαού μας.
Ο αγώνας αυτός είναι ένας κοινωνικός αγώνας. Φυσικά, ο αγώνας αυτός είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί και να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου. Κι αυτό γιατί η Τουρκία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, ασκώντας βία σε έναν τόσο μεγάλο και ιστορικό λαό. Το κάνει επί 90 χρόνια, χωρίς να έχει κανένα αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν να εξολοθρεύσεις και να εξαφανίσεις μια κοινωνία δια της βίας. Μπορεί το τουρκικό κράτος να πέρασε από το μαχαίρι της γενοκτονίας τους Αρμενίους και να εξολόθρευσε ένα μέρος τους. Με τον ίδιο τρόπο εξολόθρευσε τους Έλληνες και τους εκδίωξε από τις εστίες τους, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν οι Έλληνες από την Ανατολή και όσοι επέζησαν να καταφύγουν στην Ελλάδα. Όμως οι Κούρδοι δεν έχουν πού να πάνε. Ο Κουρδικός λαός είναι εγκατεστημένος στα ψηλά βουνά του Κουρδιστάν και από κει κανείς δεν μπορεί να τους ξηλώσει και να τους εξαφανίσει. Το τουρκικό κράτος επί 90 χρόνια χρησιμοποίησε κάθε μέθοδο ανορθοδόξου πολέμου, όμως δεν μπόρεσε να αιχμαλωτίσει το λαό μας. Στο τέλος, όσο και να επιμείνει στον πόλεμο και τη βία, θα αισθανθεί την ανάγκη του διαλόγου και της ειρήνης.

Γι' αυτό το τουρκικό κράτος, ενώ από τη μια πλευρά μας καταγγέλλει ως τρομοκράτες, από το 1993 είτε μέσω αντιπροσώπων είτε απ' ευθείας, συνομιλεί μαζί μας. Κυρίως από το Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι τον Ιούνιο του 2011, έκανε απ' ευθείας διάλογο μαζί μας. Αυτός ο διάλογος γινόταν σε τακτική βάση μέσω μιας επιτροπής αξιωματούχων του τουρκικού κράτους που συνομιλούσε και διαπραγματευόταν με τον Ηγέτη μας Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, στη φυλακή του Ιμραλί, και μέσω μιας άλλης επιτροπής που συνομιλούσε μαζί μας στο Όσλο, με τη διαμεσoλάβηση μιας χώρας, της οποίας το όνομα δεν θέλω να αναφέρω τη στιγμή αυτή. Τελικά, όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν αρνήθηκε να υπογράψει τα Πρωτόκολλα που πρότεινε ο Ηγέτης Άπο εν ονόματι της Κουρδικής πλευράς, ο διάλογος σταμάτησε, και άρχισε και πάλι ο πόλεμος.
Το Κουρδικό Πρόβλημα είναι το πιο βασικό πρόβλημα της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν μπορεί να πει ότι είναι μια δημοκρατική χώρα και να κάνει οποιοδήποτε άνοιγμα, αν δεν λύσει το Κουρδικό Πρόβλημα. Κι αυτό γιατί η Τουρκία, όσο δεν λύνει το Κουρδικό, θα συνεχίσει να αρνείται έναν λαό 20 εκατομμυρίων και να εφαρμόζει πολιτικές βίας και αφομοίωσης.

Με βάση τα παραπάνω, ναι, είναι σωστό, το τουρκικό κράτος από τη μια πλευρά συνομιλεί απ' ευθείας μαζί μας, και από την άλλη κατηγορεί άλλες δυνάμεις που συζητούν μαζί μας λέγοντας "Εσείς γιατί έρχεστε σε επαφή με το ΡΚΚ;". Όμως θα πρέπει να σημειώσω ότι οι διεθνείς δυνάμεις δεν είναι συνεπείς και δεν υπερασπίζονται τις ανθρωπιστικές τους υποχρεώσεις, θυσιάζοντας με τη στάση τους τα πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα του Κουρδικού λαού. Ειδάλλως, δεν θα έκλειναν τα μάτια στα εγκλήματα και τις αδικίες του τουρκικού κράτους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να αγνοεί κάθε ον που λέει ότι «εγώ είμαι άνθρωπος".

Το τουρκικό κράτος ασκεί κρατική τρομοκρατία στο Κουρδιστάν και παρόλα αυτά όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ ακόμα συνεχίζουν να λένε "εμείς στηρίζουμε το τουρκικό κράτος". Και όλα αυτά τη στιγμή που το τουρκικό κράτος συνεχίζει να διαπράττει ένα μεγάλο έγκλημα και να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως το τουρκικό κράτος δεν αρκείται στη στήριξη που απολαμβάνει, και εκτοξεύει κατηγορίες σε διάφορα κράτη του τύπου 'ασχολείστε με το Κουρδικό Πρόβλημα'. Αυτό το κάνει γιατί το τουρκικό κράτος έχει κακομάθει. Εκμεταλλεύεται τη στήριξη που του δίνουν τα κράτη του ΝΑΤΟ και η διεθνής κοινότητα, κάνει εγκλήματα και καταπατά συνεχώς τα δικαιώματα ενός λαού, και όταν οι χώρες αυτές ασχολούνται με το Κουρδικό, τότε τις 'επαναφέρει στην τάξη', υπενθυμίζοντάς τες στην ουσία τη συνενοχή τους. Την ίδια στιγμή, όμως, συνομιλεί απ' ευθείας μαζί μας, όπως είπατε κι εσείς.

Ερώτηση: Πριν εμφανιστεί το κίνημά σας το τουρκικό κράτος παρουσίαζε τους Κούρδους ως "ορεινούς Τούρκους" και ως έναν λαό με υποδεέστερο πολιτισμό. Σήμερα πώς σας αντιμετωπίζει; Ο αγώνας σας σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

Απάντηση: Η Τουρκική Δημοκρατία, λίγο μετά την ίδρυσή της, από το 1925 μέχρι το 1940, διέπραξε σφαγές εξαπολύοντας στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του λαού μας, στο Κουρδιστάν. Εφάρμοσε πολιτική φυσικής γενοκτονίας. Κατέλαβε στρατιωτικά και ήλεγξε το Κουρδιστάν με σφαγές, εκτοπισμούς και υποχρεωτικούς εποικισμούς. Στη συνέχεια απαγόρεψε την Κουρδική γλώσσα και άνοιξε τουρκικά σχολεία, με σκοπό τον εκτουρκισμό των Κούρδων, για τους οποίους το επίσημο κράτος έλεγε ότι "Δεν υπάρχει Κουρδικός λαός. Αυτοί οι άνθρωποι όταν περπατούσαν στα βουνά, πάνω στα χιόνια, ακούγοντας τον θόρυβο του χιονιού που έκανε καρτ-κουρτ, εφηύραν τη λέξη Κούρδος. Αυτοί είναι ορεινοί Τούρκοι. Είναι ένα υπανάπτυκτο τουρκικό φύλλο με υποδεέστερο πολιτισμό"! Το τουρκικό κράτος εφάρμοσε αυτήν την πολιτική μέχρι πριν λίγο καιρό, την οποία συνεχίζει και σήμερα, με άλλους τρόπους. Το τουρκικό σύνταγμα, στο άρθρο 66, λέει τα εξής: "Όσοι έχουν δεσμούς με το κράτος μέσω της υπηκοότητας, είναι Τούρκοι". Δηλαδή, με βάση το ισχύον σύνταγμα της Τ.Δ., δεν υπάρχουν Κούρδοι, όλοι είναι Τούρκοι.
Όμως, το τουρκικό κράτος, που κατάλαβε ότι δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα με την πολιτική της συνολικής άρνησης, κυρίως δια χειρός της κυβέρνησης του ΑΚΡ, αποφάσισε να αλλάξει πρόσωπο, χωρίς να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στην πολιτική του. Δηλαδή, ενώ στο παρελθόν έλεγαν ότι "Δεν υπάρχει κουρδικός λαός, δεν υπάρχουν Κούρδοι", τώρα άρχισαν να λένε ότι "Υπάρχουν Κούρδοι, υπάρχουν κουρδικής καταγωγής συμπατριώτες μας, όμως όλοι εμείς, οι Τούρκοι, οι Κούρδοι, οι Αμπχάζιοι, οι Τσερκέζοι, οι Λαζοί, όλοι μαζί συγκροτούμε το τουρκικό έθνος". Δηλαδή, ενώ παρατηρείται κάποια φραστική αλλαγή, η ουσία της πολιτικής παραμένει η ίδια. Και η κυβέρνηση του ΑΚΡ εφαρμόζει πολιτική εκτουρκισμού των Κούρδων, όμως η πολιτική αυτή δεν είναι χοντροκομμένη, όπως πριν, αλλά πιο εκλεπτυσμένη και επιδιώκεται ο εκτουρκισμός σε βάθος χρόνου. Δηλαδή, ούτε η κυβέρνηση του ΑΚΡ αναγνώρισε ότι υπάρχει στην Τουρκία Κουρδικό έθνος. Ακολουθεί μια πολιτική του τύπου "Υπάρχουν πολίτες κουρδικής καταγωγής, όμως αυτοί αποτελούν μέρος του τουρκικού έθνους". Επί της ουσίας, η πολιτική αυτή δεν συνιστά κάποια ουσιαστική αλλαγή. Πρόκειται και πάλι για μια ρατσιστική πολιτική άρνησης και αφομοίωσης, με ήπιες αλλαγές σε επίπεδο μεθοδολογίας και τίποτε παραπάνω.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο διάλογο και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται μέχρι σήμερα για την επίλυση του Κουρδικού. Επειδή το τουρκικό κράτος δεν θέλει να αποδεχτεί ότι κατοικεί στα σύνορα της τουρκικής επικράτειας ένα κουρδικό έθνος. Δηλαδή, τον 21ο αιώνα, μπροστά στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας, η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη ενός ολόκληρου λαού, τον οποίο μάλιστα θέλει να αφομοιώσει. Και οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, δεν αντιδρούν σε αυτό το έγκλημα και αρκούνται να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Από την άλλη πλευρά, βαφτίζουν τον αγώνα αντίστασης του κουρδικού λαού, τρομοκρατία. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται μια τέτοια αδικία, μια τέτοια ανηθικότητα. Η πολιτική που ακολουθεί το τουρκικό κράτος στο Κουρδιστάν, είναι μια απάνθρωπη πολιτική, και αυτό που βιώνει ο κουρδικός λαός είναι μια πολύ μεγάλη τραγωδία. Η ανθρωπότητα πρέπει να σταθεί απέναντι σ' αυτό και να αντιδράσει. Όμως, δυστυχώς, επειδή ο κόσμος μας σήμερα ακολουθεί πολιτικές που στηρίζονται στο συμφέρον, αγνοεί τις εκκλήσεις και το δίκαιο αγώνα του Κουρδικού λαού.

Ερώτηση: Όπως είναι γνωστό, οι σχέσεις της Ελλάδας με το απελευθερωτικό κίνημα του Κουρδιστάν υπέστησαν βαρύ πλήγμα, λόγω της ανάμειξής της στην υπόθεση της παράδοσης τους Οτζαλάν. Πώς βλέπετε το μέλλον των Ελληνο-Κουρδικών σχέσεων και ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να δώσετε στους Έλληνες;

Απάντηση: Εμείς είμαστε ένα κίνημα που πιστεύει βαθειά στη φιλία και την αδελφοσύνη των λαών. Στη βάση αυτή, εμείς πάντα αντιμετωπίζαμε τον Ελληνικό λαό ως φίλο. Γιατί πιστεύουμε ότι οι Έλληνες είναι αυτοί που μπορούν να μας καταλάβουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, αφού έζησαν, όπως και οι Κούρδοι, για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό την κατοχή των Οθωμανών. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι ο Ελληνικός λαός είναι ένας από τους λαούς που μπορεί να καταλάβει καλύτερα από τον καθέναν τον Κουρδικό λαό. Αυτός είναι ένας επί πλέον λόγος που μας έκανε να θεωρούμε τον Ελληνικό λαό ως φίλο, κάτι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε. Ο αρχηγός του κινήματός μας, ο Ηγέτης Άπο, πιστεύει πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις και στις φιλίες. Γι' αυτό είχε και συνεχίζει να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Ελληνικό λαό. Αυτό τον έκανε να δείξει εμπιστοσύνη και στο Ελληνικό κράτος. Όμως η ιστορική πραγματικότητα έδειξε ότι η κοινωνία δεν είναι ίδια με το κράτος. Μια κοινωνία, ένας λαός, μπορεί να ενώσει τα αισθήματά της και να κάνει μια φιλία με έναν άλλο λαό, όμως τα κράτη συνάπτουν τις σχέσεις τους πιο πολύ με βάση το συμφέρον. Η καπιταλιστική άποψη, βάζει τα συμφέροντα των κρατών πιο πάνω απ' όλα. Μπορούμε να πούμε ότι το γεγονός ότι δεν λάβαμε σοβαρά υπ' όψιν μας τον παράγοντα αυτόν, ήταν μια αδυναμία μας. Έτσι, το ελληνικό κράτος επέδειξε μια ατυχέστατη συμπεριφορά που δεν συνάδει με τη φιλία και έγινε εργαλείο αλλά και συμμέτοχος στη Σκευωρία. Έτσι παραδόθηκε o Ηγέτης μας στην Τουρκία. Όπως αναφέρατε κι εσείς, αυτό προκάλεσε ένα βαθύ τραύμα στις Ελληνο-Κουρδικές σχέσεις. Το Ελληνικό κράτος, ως αποτέλεσμα του αρνητικού ρόλου που έπαιξε ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης και ο υπουργός εξωτερικών Πάγκαλος, έγινε εργαλείο μιας διεθνούς συνωμοσίας στο τέλος της οποίας, μάλιστα, έπαιξε και ενεργό ρόλο. Η ελληνική κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι πολιτικοί, με τις πράξεις τους εκείνες κατάφεραν ισχυρό πλήγμα στις σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ του Κουρδικού και του Ελληνικού λαού και πρόδωσαν τη φιλία μας.

Όμως εμείς συνεχίζουμε να έχουμε σε ξεχωριστή θέση τη φιλία με τον Ελληνικό λαό.
 Γνωρίζουμε δε ότι πολλοί φίλοι μας στην Ελλάδα στενοχωρήθηκαν και υπέφεραν πολλά εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης. Εμείς καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες για να μην καταστραφούν οι Κουρδο-Ελληνικές σχέσεις εξ αιτίας των σοβαρών λαθών της κυβέρνησης Σημίτη, και η άποψή μας αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον σε ακόμα πιο διευρυμένη βάση. Ελπίζω ότι οι συζητήσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά αυτού του βιβλίου, θα αποτελέσουν μια αφορμή και ευκαιρία, για να ανοίξει μια νέα σελίδα στις Κουρδο-Ελληνικές σχέσεις.

Εμείς πιστεύουμε και δίνουμε μεγάλη σημασία σ' αυτήν τη φιλία, γιατί θεωρούμε ότι ο Ελληνικός λαός καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθέναν τα βάσανα και την καταπίεση που υφίσταται ο Κουρδικός λαός. Θεωρώ δε ότι όλοι οι Έλληνες φίλοι μας που τρέφουν αισθήματα φιλίας για τον Κουρδικό λαό, πρέπει να παίξουν έναν ιδιαίτερο ρόλο κυρίως αυτήν την περίοδο, για να ξαναχτίσουμε με πιο ασφαλή τρόπο αυτή τη φορά τη γέφυρα φιλίας μεταξύ των δυο λαών. Ναι, είναι αλήθεια ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση, στη σύλληψη του Ηγέτη μας, τήρησε μια απαράδεκτη στάση, που δεν συνάδει με την έννοια της φιλίας των δυο λαών. Αυτή τη στάση εμείς πάντα θα την κατακρίνουμε. Όμως πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα και να διευρύνουμε τη φιλία με τον Ελληνικό λαό και τις μαζικές οργανώσεις που τον εκπροσωπούν. Θέλω δεν να τονίσω ότι η ελληνική κοινή γνώμη και ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να επιδείξει ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τον Κουρδικό λαό, για να κλείσουμε αυτήν την βαθειά πληγή και να γυρίσουμε σελίδα.

Ερώτηση: Λαμβάνοντας υπ' όψιν την εθνοτική, κοινωνικοπολιτική και πολιτισμική δομή και ιδιαιτερότητα της Μέσης Ανατολής, πως βλέπετε το μέλλον του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, σε μια περίοδο που οι μεγάλες δυνάμεις κάνουν σοβαρές κινήσεις για ανασχηματίζουν την περιοχή, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα ζωτικά τους συμφέροντα;

Απάντηση: Όπως είναι γνωστό, η Μέση Ανατολή είναι μια πολύ σημαντική περιοχή για τις παγκόσμιες ισορροπίες, λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, αλλά και λόγω του επίγειου και υπόγειου πλούτου της. Γι' αυτό, οι δυνάμεις που θέλουν να επικρατήσουν στον κόσμο, πρέπει κυρίως να έχουν τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής. Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, η πιο σημαντική περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι το Κουρδιστάν. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που η πατρίδα μας διαμελίστηκε σε τέσσερα κομμάτια. Όμως σήμερα, μετά από αγώνες 40 ετών, στους οποίους πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το κίνημά μας, ο Κουρδικός λαός αναστήθηκε και απέκτησε σημαντική δύναμη, ενισχύοντας τη θέση του στην περιοχή. Σήμερα, παρά τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και τις μεθόδους βρώμικου πολέμου που εφαρμόζει εναντίον μας, ο Κουρδικός λαός έχει ισχυροποιήσει τη θέση του σε πολιτικό, κοινωνικό και στρατιωτικό επίπεδο. Υπάρχουν επίσης οι θετικές εξελίξεις και οι κατακτήσεις στο Νότιο Κουρδιστάν (Β. Ιράκ) –κατακτήσεις που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα του κινήματός μας- όπου έχουμε ένα ομόσπονδο κουρδικό κράτος. Μια παρόμοια κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δυτικό Κουρδιστάν (ΒΔ Συρία). Σήμερα, οι Κούρδοι της Συρίας είναι η πιο οργανωμένη και η πιο ισχυρή εθνοτική ομάδα. Στην πραγματικότητα και οι Κούρδοι του Ανατολικού Κουρδιστάν (ΝΔ Ιράν) έχουν μια αντίστοιχη δυναμική. Επιτέλους, ο Κουρδικός λαός είναι πλέον ένας σημαντικός παράγοντας στη Μέση Ανατολή και αν δεν λυθεί το Κουρδικό Πρόβλημα, δεν υπάρχει περίπτωση να έλθει η ειρήνη και η δημοκρατία στην περιοχή αυτή. Αυτό, είναι υποχρεωμένες να το λάβουν υπ' όψιν τους οι κυρίαρχες δυνάμεις στην περιοχή.

Στην πραγματικότητα, αυτό το γνωρίζουν άπαντες, όμως οι ΗΠΑ και η Δύση, συνυπολογίζουν και το ρόλο που μπορεί να παίξει το τουρκικό κράτος. Έτσι, στο ερώτημα, ποιον θα επιλέξουμε, "το τουρκικό κράτος ή τους Κούρδους;", προς στιγμήν επιλέγουν το τουρκικό κράτος, ενώ παράλληλα προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες και με τους Κούρδους. Όμως στη στάση αυτή υπάρχει μια αντίφαση. Γιατί το τουρκικό κράτος δεν θέλει να αναλάβουν κάποιο ρόλο οι Κούρδοι, ενώ παράλληλα τους αρνείται τα δικαιώματά τους. Οι Κούρδοι με τη σειρά τους, έχουν αποκτήσει μια σημαντική δύναμη και διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή. Το σημαντικό στην παρούσα συγκυρία είναι ότι ο Κουρδικός λαός που κατοικεί σε τέσσερα κράτη, είναι πλέον σε θέση να παίξει σημαντικό ρόλο στον εκδημοκρατισμό των χωρών αυτών.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι στο Κουρδιστάν επικρατεί μια πολύ σύγχρονη και εκκοσμικευμένη άποψη για την πολιτική. Ο Κουρδικός λαός έχει μια πιο προοδευτική άποψη σε σχέση με τους λαούς της περιοχής, έχει μια δυναμική που αποσκοπεί στην εγκαθίδρυση της δημοκρατίας και την απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά του δογματισμού. Αυτή η δυναμική, μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη εκδημοκρατισμού, για να ξεπεραστεί ο δογματισμός που επικρατεί στους λοιπούς λαούς της περιοχής. Όπως οι Κούρδοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μετατραπεί το Ιράκ σε μια ομοσπονδιακού χαρακτήρα χώρα, τον ίδιο ρόλο θα παίξουν και στη Συρία. Οι Κούρδοι της Συρίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον εκδημοκρατισμό και το μετασχηματισμό του κράτους της Συρίας. Ο Κουρδικός λαός έπαιξε ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην Τουρκία, πάνω σ' αυτό το θέμα, αφού με τους αγώνες του υποχρεώνει το τουρκικό κράτος να προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις. Η Κουρδικός Απελευθερωτικός Αγώνας πιέζει το δικτατορικό σύστημα του τουρκικού κράτους να μετεξελιχθεί σε ένα πλουραλιστικό δημοκρατικό σύστημα.

Αν σκεφθούμε ότι το ίδιο γίνεται και στο Ιράν, τότε βλέπουμε όλη την εικόνα, σύμφωνα με την οποία οι Κούρδοι είναι αυτοί που θα παίξουν σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημοκρατικό μετασχηματισμό της Μέσης Ανατολής. Υπό την έννοια αυτή, όλες οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τους Κούρδους και το Κουρδιστάν.

Να φέρουμε ένα παράδειγμα. Σήμερα στη Συρία υπάρχει ένας εσωτερικός πόλεμος. Η μόνη δύναμη, ανάμεσα στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που πιστεύει και θέλει τη δημοκρατία, είναι οι Κούρδοι, οι οποίοι καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στον εκδημοκρατισμό της Συρίας, όπως ακριβώς έγινε στο Ιράκ. Όμως, παρότι το έχει αντιληφθεί αυτό η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις της Δύσης, δεν αναγνωρίζουν έναν τέτοιο ρόλο στους Κούρδους της Συρίας, λόγω της τουρκικής αντίδρασης.

Για να αναλάβει και να παίξει η Άγκυρα κάποιο ρόλο στην περιοχή και στη Συρία, η Δύση μάλλον έδωσε κάποιες εγγυήσεις στην Τουρκία. Πολύ πιθανόν αυτές οι εγγυήσεις να αφορούν και το Κουρδικό Ζήτημα, ότι, δηλαδή, η Δύση θα ακολουθήσει πολιτικές που δεν θα συγκρούονται με την πολιτική της Τουρκίας στο Κουρδικό. Γι' αυτό η Δύση κρατά αποστάσεις από το πιο δημοκρατικό κομμάτι της αντιπολίτευσης στη Συρία. Όμως, ό,τι και να κάνουν, στο Κουρδιστάν υπάρχει πλέον μια πραγματικότητα, που αργά ή γρήγορα όλοι θα αποδεχτούν. Οι πολιτικές εκμετάλλευσης των Κούρδων από την Τουρκία έχουν φθάσει πλέον στο τέλος τους. Η πολιτική της Τουρκίας είναι αναχρονιστική, εκτός εποχής. Η Τουρκία ακόμα θέλει να εκτουρκίσει του Κούρδους. Αυτό είναι υποχρεωμένες να το δουν οι διεθνείς δυνάμεις. Η πολιτική του εκτουρκισμού, η πολιτική της εμμονής στο «ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση" είναι εκτός κάθε λογικής. Το ΡΚΚ είναι η δύναμη που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την ειρήνη, είναι το κόμμα της Ελευθερίας του λαού του Κουρδιστάν. Έχουμε υποβάλει δεκάδες πρωτόκολλα για την ειρηνική, δημοκρατική λύση, μια λύση που θα στηρίζεται στον εκδημοκρατισμό των τεσσάρων χωρών που κατέχουν το Κουρδιστάν και την αυτοδιάθεση των Κούρδων, χωρίς αλλαγή συνόρων.

Όμως η Δύση, στηρίζοντας συνεχώς το τουρκικό κράτος, το μετέτρεψε σε ένα κακομαθημένο παιδί, που συνεχίζει τις καταπιεστικές και αναχρονιστικές πολιτικές εναντίον των Κούρδων. Στις κινήσεις και τις προτάσεις που κάνουμε για ειρήνη και δημοκρατική λύση, απαντά με επιχειρήσεις και σφαγές και από την άλλη πλευρά διαλαλεί ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι ασκούν τρομοκρατία εις βάρος του λαού μας.

Συμπερασματικά, θεωρώ ότι σε μια περίοδο που ανασχηματίζεται η Μέση Ανατολή, το μέλλον του Κουρδικού λαού είναι εξαιρετικά ευοίωνο. Πιστεύω δε ότι παρά τη στάση του διεθνούς παράγοντα και τη συνεχιζόμενη σοβινιστική-ρατσιστική πολιτική του τουρκικού κράτους, ο Κουρδικός λαός θα πετύχει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Γι' αυτό θεωρώ ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την επίτευξη μιας ριζικής λύσης στο Κουρδικό, για να εγκαθιδρυθεί ένα δημοκρατικό σύστημα ελευθερίας και ισότητας, και να τεθεί τέρμα στην αιχμαλωσία του Ηγέτη Άπο και των δέκα χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. Για να γίνει πράξη όμως αυτό, θα πρέπει να αγωνιστούμε ακόμα περισσότερο. Από την άποψη αυτή, θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή.

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή, λοιπόν, που είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας μας για ισότητα και ελευθερία θα στεφθεί με επιτυχία, θα ήθελα μέσω υμών να απευθύνω στη διεθνή κοινή γνώμη και κυρίως στον Ελληνικό λαό το εξής μήνυμα: Αφουγκραστείτε και ακούστε τη φωνή του Κουρδικού λαού και δώστε απάντηση στις εκκλήσεις για επίδειξη ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Αντί να στέκεστε εμπόδιο, βοηθήστε τον απελευθερωτικό αγώνα του Κουρδικού λαού. Γιατί τελικά η απελευθερωτικός αγώνας των Κούρδων, είναι ένας αγώνας ανθρωπιάς και αδελφοσύνης, ένας αγώνας ειρήνης και δημοκρατίας. Όσοι βλέπουν έτσι και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα, θεωρώ ότι θα αποκτήσουν καλύτερες πολιτικές για τη Μέση Ανατολή και στο τέλος θα νικήσουν.

Στη βάση αυτή, στο πρόσωπό σας χαιρετώ τον Ελληνικό λαό και εύχομαι κάθε επιτυχία, στο δύσκολο δρόμο που διανύει το τελευταίο διάστημα.

infognomonpolitics

Γιατί τεμενάδες στους ξένους; Πού ’ναι οι δικοί μας «ευεργέτες»;

Posted: 14 Jan 2013 11:32 AM PST

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ προτροπή «τώρα είναι η μεγάλη σας ευκαιρία!..» ο πρωθυπουργός ξεκινά φιλόδοξη εκστρατεία στο εξωτερικό για να προσελκύσει επενδυτές, μικρούς-μεγάλους, ό,τι πιάσει! «Σήμερα είναι μοναδική ευκαιρία», θα τους λέει, γιατί η Ελλάδα, βυθισμένη ακόμη στην κρίση, παραμένει για σας πάμφθηνη!.. Σπεύσατε, λοιπόν, γιατί η χώρα αυτή είναι εφτάψυχη, αργά ή γρήγορα θα συνέλθει. Και τότε θα... τσούζει»!..

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ξέρει αν οι επενδύσεις που θα φέρει ο Αντώνης Σαμαράς θα αποβούν τελικά επωφελείς για την πατρίδα ή θα οδηγήσουν σε χρόνια αφαίμαξη, όπως συνέβη παλαιότερα με την Ούλεν, την Πάουερ και άλλα τέρατα του «Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου». Εκείνο όμως που αφήνει με το στόμα ανοιχτό τους βαρύτατα φορολογούμενους πολίτες είναι το αμείλικτο ερώτημα, έτσι όπως το θέτει στους κυβερνώντες ο σοφός αγρότης, ο κυρ Γιώργης από την Κρήτη:

«ΓΙΑΤΙ, ΟΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ, πριν να κάνατε τεμενάδες στους ξένους, δεν αξιώνετε από τους πάμπλουτους Ελληνες να ανοίξουν το πουγκί τους και να ρίξουν τα λεφτά τους σε λιμάνια και αεροδρόμια και ορυχεία και "οικονομικές ζώνες"; Του λόγου μου, αν και αγράμματος, έχω διαβάσει ότι οι αρχαίοι Αθηναίοι κυβερνήτες υποχρέωναν τους μεγάλους λεφτάδες να γίνονται χορηγοί και να βάζουν τα λεφτά τους σε σπουδαία έργα, χώρια τα δωρεάν εισιτήρια στους φτωχούς για θέατρα. Γιατί, λοιπόν, δεν ζορίζετε και εσείς τους λεφτάδες μας -που κάποιοι είναι κορυφαίοι στον κόσμο- να ρίξουν πρώτοι αυτοί το χρήμα τους σε επενδύσεις και να σώσουν την πατρίδα;»

ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ δίκιο ο κυρ Γιώργης! Λένε βέβαια οι μαρξιστές ότι «το χρήμα δεν έχει πατρίδα». Λένε και οι αναρχικοί ότι «το χρήμα είναι κατά κανόνα προϊόν κλοπής». Εμείς, όμως, ξέρουμε ότι το ελληνικό χρήμα, σε ώρες κρίσιμες για το έθνος, γίνεται ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ. Και θυμόμαστε ότι, κατά τη μεγάλη οικονομική κρίση του 1896, σαν σήμερα, ο κορυφαίος εθνικός ευεργέτης Γεώργιος Αβέρωφ, εκτός από όλα τα άλλα που προσέφερε, έβγαλε από το πουγκί του 920.000 χρυσές δραχμές για να αποπερατωθεί μάνι - μάνι το Καλλιμάρμαρο, εν όψει των Ολυμπιακών της Αθήνας.

ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ακόμη ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν έχει να παρουσιάσει τόσους γενναιόδωρους ευεργέτες όσους η Ελλάδα: Από τον Αβέρωφ και τον Συγγρό, ως τον Ζάππα και τον Τοσίτσα. Από τον Αρσάκη και τον Στουρνάρη, ως τον Βαρβάκη και τον Μαρασλή. Από τον Σίνα και τον Σταύρου, ως τον Μπενάκη και τη δούκισσα της Πλακεντίας. Από τον Ριζάρη και τον Σιβιτανίδη, ως τον Πάντα και τον Σισμάνογλου. Από τους αδελφούς Ζωσιμάδες και τους αδελφούς Βαλλιάνους, ως τον Χατζηκώνστα και τον Μπερναρδάκη. Από τον Μαρασλή και τον Χαροκόπο, ως τον Μπέλλιο και τον Κοργιαλένιο. Από τον Αρεταίο και τον Βασσάνη ως τον Ευγενίδη… και τόσους άλλους που δεν συγκρατώ...

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ οι ευεργεσίες σταμάτησαν στις δυναστείες Ωνάση, Νιάρχου, Βαρδινογιάννη; Πού είναι οι Ελληνες δισεκατομμυριούχοι που αναφέρονται στους εκατό πλουσιότερους Κροίσους του πλανήτη; Πού είναι οι νεοπαγείς εφοπλιστές με τις ιλιγγιώδεις καταθέσεις στις ξένες τράπεζες και με τα ονόματά τους στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης; Ακαπνοι και απόλεμοι όπως είναι, πιστεύουν ίσως ότι η πατρίδα που τους γέννησε «ξόφλησε», άρα... ας φυλάξουν τα λεφτουδάκια τους, όσο και αν τους ντροπιάζουν η Μέρκελ και ο Γιουνκέρ… Ο κυρ Γιώργης όμως, φτωχός σε χρήμα και πλούσιος σε σοφία, επιμένει από το Ηράκλειο: «Πες τους, ορέ πατριώτη, ότι "τα λεφτά τους είναι σαν τα σκατά, μόνον άμα τα απλώνουν κάνουν καλό, ενώ άμα τα σωρεύουν ΒΡΩΜΑΝΕ!"».. 

ΠΟΛΥΣ ΣΑΜΑΤΑΣ γίνεται αυτές τις μέρες με τη λίστα Λαγκάρντ και με όλες τις άλλες λίστες. Πολύς σαματάς και με τους μεγαλόσχημους φοροφυγάδες. Χρήσιμο όμως θα ήταν να βγει στο φως και μιακαθαρή, επίσημη, αυθεντική λίστα με τα ονόματα των χιλίων πλουσιότερων Ελλήνων, όπως κάνει το έγκυρο περιοδικό FORTUNE για τους Αμερικανούς. Οχι για να «ξεφωνηθούν» (με γεια τους με χαρά τους τα λεφτά τους), αλλά για να ξέρει η δόλια πατρίδα από ποιους ΠΡΕΠΕΙ να περιμένει νέα Στάδια, νέα Ζάππεια, νέα θωρηκτά, νέα νοσοκομεία, νέα Αρσάκεια, νέα Ωνάσεια, νέες «Ελπίδες»... άντε και νέες φυλακές!..

Και ποιων το όνομα να δώσει σε δρόμους και πλατείες. Και προς τιμήν ποιων να στήσει ανδριάντες. Και ποιους να θάψει στην αφάνεια και την εθνική καταφρόνια…


www.real.gr

ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ Ενοχλεί ο «Ρωμιός» στην Τουρκία…

Posted: 14 Jan 2013 11:29 AM PST

Ήταν ένα δάσκαλος στην Τουρκία ονόματι Αχμέτ Σαρίτας και, όπως περιέγραψε την περιπέτεια του η «Ραντικάλ», τόλμησε να πει σε μια συνέλευση ότι οι μισθοί των συναδέλφων τους στην Ελλάδα είναι, παρά την κρίση, πιο υψηλοί από την Τουρκία, είπε ότι οι οργανώσεις στην Ελλάδα είναι πιο ισχυρές και διεκδικούν τα δικαιώματά τους και του ξέφυγε ότι γνωρίζει ελληνικά… 

Εκεί άρχισαν τα προβλήματά του, καθώς κάποιοι θυμήθηκαν ότι είχε πει στην τάξη ότι είναι «Ρωμιός» στην καταγωγή και έτσι ο Σαρίτας κατηγορήθηκε για απόψεις που υποτιμούν τις εθνικές και ηθικές αξίες της Τουρκίας. Ο επιθεωρητής διέταξε τη μετακίνησή του από το σχολείο, η μετάθεση δεν έγινε τελικά, αλλά παρενέβη η ανώτερη αρχή, η οποία απεφάνθη ότι αρκεί η προειδοποίηση στον δάσκαλο Αχμέτ Σαρίτας, ο οποίος «δεν είναι Ρωμιός» αλλά «Τραπεζούντιος». Με την ιστορία αυτή θυμηθήκαμε τα ταξίδια που έκαναν στην περιοχή τής Τραπεζούντας, αναζητώντας Ρωμιούς και Πόντιους τόσο ο Σ. Καλεντερίδης, αλλά και ορισμένοι έλληνες γενικοί πρόξενοι στην Κωνσταντινούπολη, από εκείνους που τίμησαν την αποστολή τους και δεν έμειναν κλεισμένοι στην αίθουσα δεξιώσεων του προξενείου και στα πολυτελή εστιατόρια του Πέραν.

***

— Ο καναδός υπουργός Εξωτερικών Τζον Μπερντ είναι φανατικός του tae kwon do. Θα μου πείτε, ποια σχέση έχει με τη διπλωματία. Κι όμως έχει, καθώς με απόφασή του το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών θα προσλάβει εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών για την εκπαίδευση των διπλωματών που προορίζονται για επικίνδυνα πόστα. Η επόμενη κίνηση, προφανώς, θα είναι να τους εκπαιδεύσει και σε χρήση αντιαεροπορικών…

— Επαξίως πλέον το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών που, αφού βάφτηκε φιστικί από τον Γ.Α. Παπανδρέου, έγινε και Οικόσημο από τον Δημ. Αβραμόπουλο, μετονομάζεται (μέχρι νέου βαψίματος) σε «Φιστικί Οίκο» (ας ελπίσουμε ότι δεν βάζουμε ιδέες για ξαναβάψιμο του ΥΠΕΞ, που θα στοιχίσει καμιά πενηνταριά χιλιάρικα σε περιόδους κρίσης).
Αρκετά ενοχλημένη έδειχνε λοιπόν η αυλή του «Φιστικί Οίκου», όταν περίμεναν την ευκαιρία της επίσκεψης Νίμιτς για να αναδειχθεί η δραστηριότητα του υπουργού Δημ. Αβραμόπουλου. Ήρθε ο Σαμαράς και πηρέ όλη τη δόξα με την «έφοδό» του στο ΥΠΕΞ, για να δει από κοντά και να ακούσει με τα αυτιά του τι λέει και τι θέλει να κάνει ο κ. Νίμιτς. Με την ευκαιρία, θαύμασε και τη νέα διακόσμηση του ΥΠΕΞ, διά χειρός Δημήτρη.


• Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα του «Βήματος» περί κατάθεσης συντεταγμένων της υφαλοκρηπίδας στον ΟΗΕ και για πράσινο φως του Αντ. Σαμαρά για ΑΟΖ, που είχαν προκαλέσει αμηχανία στο ΥΠΕΞ, μια και δεν καταλάβαιναν ποιος και τι παιχνίδι παίζει εις βάρος τους, γράφοντας μάλιστα και για διαφορετικές προσεγγίσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.
Από την άλλη, από Μαξίμου μεριά, μύριζαν ίσως και προβοκάτσια για τη διαρροή περί συντεταγμένων, ώστε να προκληθεί η αντίδραση της Τουρκίας και έτσι να κοπεί ο αέρας όσων είχαν σχεδόν πείσει τον κ. Σαμαρά να εξετάσει το ενδεχόμενο ανακήρυξης ΑΟΖ.
Υπάρχει, πάντως, μια δόση ερασιτεχνισμού στον χειρισμό της υπόθεσης ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας, που μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη.

— Ο Φαναριωτισμός θριάμβευσε για μια ακόμη φορά. Ένα μειονοτικό περιοδικό στην Κομοτηνή οργάνωσε την προβολή μιας ταινίας με τίτλο «Η άλλη κωμόπολη», σε σενάριο του καθηγητή τουρκικού πανεπιστημίου Ηρακλή Μήλα και της κ. Νεφίν Ντιτς. Το ντοκιμαντέρ εξετάζει την οπτική γωνία από την οποία βλέπουν οι Τούρκοι και οι Έλληνες ο ένας τον άλλον.

Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι την παρουσίαση ανέλαβε η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, επικεφαλής του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού στην Κομοτηνή. Το δεύτερο είναι ότι τελικά η προβολή της ταινίας κατόρθωσε απλώς να βάλει σε διπλανά καθίσματα τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ Αλ. Αλεξανδρή, τον διάδοχό του στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων Ξανθής Ν. Πιπερίγκο και τον δήμαρχο της πόλης Γ. Πετρίδη, διπλά από τον τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σενέρ, τους υποπρόξενους του, τον ψευδομουφτή, τον πρόεδρο της «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής, τους επικεφαλής όλων των «τουρκοσυλλόγων», εκπροσώπων των «δυτικοθρακιωτών» της Τουρκίας και ό,τι άλλο ακραίο υπάρχει στη μειονότητα.

— Για να είμαστε ειλικρινείς, πάντως, είχαν κληθεί και ο κ. Π. Βίγκας ως εκπρόσωπος των Ρωμιών της Πόλης και ο εκδότης της «Απογευματινής» Μιχάλης Βασιλειάδης και φυσικά οι κυρίες Θάλεια Δραγώνα και Άννα Φραγουδάκη του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαιδων. Αν μάθω ότι ξοδεύτηκαν κρατικά χρήματα για την εκδήλωση αυτή…

— Ένα πραγματικό «έγκλημα» διαπράττεται στη Θράκη με την εμπλοκή την τελευταία στιγμή της ψήφισης της τροπολογίας που θα ρύθμιζε το θέμα των ιμάμηδων, λύνοντας τις εκκρεμότητες του νόμου του 2007

Οι εκκρεμότητες αυτές ρίχνουν όλο και πιο πολλούς ιμάμηδες στην αγκαλιά των ψευδομουφτήδων που, αν μη τι άλλο, έχοντας απεριόριστη χρηματοδότηση, εξασφαλίζουν στους ανθρώπους αυτούς μισθό που δεν μπόρεσε να τους δώσει, παρά τις υποσχέσεις του, το ελληνικό κράτος.

— Το τραγικό είναι ότι η όλη μεθόδευση έγινε διά χειρός ΔΗΜΑΡ και με πρωτοβουλία του πρωτοπαλίκαρού της στην Κομοτηνή, Αχμέτ Ιλχάν. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν στέλεχος της ΔΗΜΑΡ (μετά το πέρασμα από το ΔΗΣΥ της Ντ. Μπακογιάννη) ήρθε στην Αθήνα, συναντήθηκε με την εισηγήτρια του κόμματος -που, ώ του θαύματος, ήταν η κ. Ρεπούση- και διεμήνυσαν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν δέχεται την τροπολογία, ώστε να υποχρεωθεί ο κ. Αρβανιτόπουλος να την αποσύρει.

— Μετά αναρωτιόμαστε γιατί το τουρκικό προξενείο έχει διείσδυση στη Θράκη. Αλλά το ακόμη πιο θλιβερό είναι ότι ο ίδιος ο κ. Αχμέτ Ιλχάν, όταν ήταν στα πάνω του ως τοπάρχης της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, είχε συμβάλει στη διαμόρφωση του νόμου για τους ιμάμηδες. Δείγμα συνέπειας και πολίτικης εντιμότητας το ότι τώρα, που δεν έχει να περιμένει καμία ανταμοιβή από το πρώην κόμμα του, κάνει την τούμπα.
Η ελπίδα ότι θα αποκτήσει κάποιος πολιτικάντης την εύνοια του τουρκικού προξενείου είναι μεγάλο ατού στη Ροδόπη… Απλώς, ακόμη και τα πιο υποβαθμισμένα στρώματα της μειονότητας έχουν μυαλό και καταλαβαίνουν ποιοι είναι «Όπου Φυσάει ο Άνεμος».

— Τελικά θα εξηγήσει υπεύθυνα το ΥΠΕΞ εάν η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου παραιτήθηκε από πρέσβης εκ προσωπικοτήτων ή απλώς παραιτήθηκε του μισθού της; Και να αιτιολογήσει συγχρόνως τη σκοπιμότητα της διατήρησης του τίτλου αυτού, καθώς, από ό,τι γνωρίζουμε, είχε απονεμηθεί για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων που είχε ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι, ως γνωστόν, ολοκληρώθηκαν το 2004.

***

Και γυμναστήριο στο ΥΠΕΞ είχε ο Παπανδρέου…

Πάντως, για την σιλουέτα των ελλήνων διπλωματών, πριν φροντίσει το Μνημόνιο με τις μειώσεις μισθών, είχε μεριμνήσει ο Γ.Α. Παπανδρέου, με την κατασκευή και λειτουργία του πανάκριβου γυμναστήριου στο υπουργείο Εξωτερικών. Αλήθεια, τι απόγινε αυτή η... επένδυση; 
www.paron.gr

About the Author

Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:04 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By Αρμαγεδώνας Έλευσις on 11:04 μ.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ"

Δημοσίευση σχολίου

    Blog Archive

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - NEWS

Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Funny

ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΕΛΛ/ΚΗ