Headlines

+/- Multimedia - LiVe !


Multimedia

Streaming

protoselida

Published On:Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013
Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις

Συνταγές μαγειρικής

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγή Μαγειρικής – Cranberry Apple Bars/Μπάρες με Κράνα και Μήλα τρελή απόλαυση

Posted: 31 Jan 2013 11:16 AM PST

Hello again with something sweet :) :) ( Farewell diet related New Year's resolutions..lol..). [...]
Σχετικές Συνταγές:
  1. Συνταγές – Cranberry Apple Bars/Μπάρες με Κράνα και Μήλα νοστιμιά Hello again with something sweet :) :) ( Farewell...
  2. Συνταγές – Οι μπάρες που έγιναν …γκρανόλα- Crunchy homemade granola (bars?) για απόλαυση μοναδική Ο αρχικός μου σκοπός ήταν να φτιάξω μπάρες δημητριακών....
  3. Συνταγές – Apple Streusel Cake τρελή απόλαυση Το μείγμα του κέικ (πάνω δεξια), μαζί με τα...

Συνταγές – Cranberry Apple Bars/Μπάρες με Κράνα και Μήλα νοστιμιά

Posted: 31 Jan 2013 11:16 AM PST

Hello again with something sweet :) :) ( Farewell diet related New Year's resolutions..lol..). [...]

Η ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ Η' ΤΖΙΝΤΖΕΡ - LO ZENZERO

Posted: 30 Jan 2013 09:37 AM PST

Η πιπεροριζα ή τζιντζερ, προερχεται απο ενα ποωδες πολυετες φυτο, που ονομαζεται Zingiber officinalis και ανηκει στην οικογενεια Zingiberaceae, την ιδια δηλαδη οπου ανηκει και το καρδαμωμο, η galanga και ο κουρκουμας. Καταγεται απο την Απω Αντολη και καλλιεργειται στην Νοτια Ασια, την Ανατολικη Αφρικη αλλα και στην Καραϊβικη. Ο μεγαλυτερος παραγωγος πιπεροριζας ειναι η Ινδια, που κατεχει ποσοστο 35% της παγκοσμιας παραγωγης. Η λεξη τζιντζερ, προερχεται απο την αρχαια ινδικη λεξη singivera...

1 Vote(s)

Κρεμα ρυζιου με ταχινι

Posted: 30 Jan 2013 09:51 AM PST

Υλικά
6 φλυτζάνια τσαγιοΰ νερό
1/2 φλυτζάνι τσαγιοΰ ρύζι γλασσέ
1 φλυτζάνι τσαγιοΰ ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ
2-3 κουταλιές σούπας ταχίνι
κανέλλα

Εκτέλεση
Βάζουμε τό νερό νά βράσει καί προσθέτουμε τό ρύζι. Τό
άνακατεύουμε καί τό άφήνουμε νά βράσει σέ μέτρια φωτιά
μέχρι νά ψηθεί πολύ καλά καί νά χυλώσει. Προσθέτουμε τή
ζάχαρη, τό άνακατεύουμε καλά καί τό άφήνουμε νά πάρει
μιά-δυό βράσεις άκόμη. 'Αραιώνουμε τό κόρν φλάουρ σέ 3-4
κουταλιές σούπας νερό, τό προσθέτουμε στήν κρέμα καί τήν
άνακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε τήν κατσαρόλα άπό τή
φωτιά καί προσθέτουμε τό ταχίνι, άραιωμένο μέ 3-4 κουτα-
λιές σούπας νερό. Άνακατεύουμε τήν κρέμα νά ένωθεί καλά
μέ τό ταχίνι καί τή σερβίρουμε σέ μπώλ. Τήν πασπαλίζουμε
μέ κανέλλα. Τρώγεται ζεστή καί κρύα.

Από το βιβλίο Σαρακοστιανά

Σουφλε (Souffle) Καφε

Posted: 29 Jan 2013 07:09 AM PST


.png  Σουφλε Καφε.png (Μέγεθος: 817.92 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 4 μερίδες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
250 ml γάλα
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
βούτυρο και ζάχαρη
για τη φόρμα

Είναι σημαντικό να βάλουμε
τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι
να τη γεμίσουμε με τη ζύμη, ώστε
το σουφλέ να φουσκώσει αλλά να
μην ξεχειλίσει. Επίσης δεν πρέπει σε
καμία περίπτωση να ανοίγουμε
την πόρτα του φούρνου κατά το
ψήσιμο, αλλιώς θα «κάτσει»
το γλυκό.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για σουφλέ (χωρητικότητας
1 λίτρου), την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τη βάζουμε στο
ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C (το ψήσιμο
με αέρα δεν ενδείκνυται).
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και
τον καφέ. Ρίχνουμε; σιγά σιγά τη ζάχαρη και αφήνουμε το
το μείγμα να πάρει βραση. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Χωρίζουμε τα αβγά,Προσθέτουμε τους κρόκους στη ζύμη
ανακατεύοντας δυνατά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή σαντιγί
και την ενώνουμε με τη ζύμη. Γεμίζουμε τη φόρμα κατά τα δύο
τρίτα της με τη ζύμη και ψήνουμε το σουφλέ για 20-25 λεπτά. Το
σερβίρουμε ζεστό, αμέσως μόλις το ξεφουρνίσουμε.

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά (συν χρόνος ψησίματος)
Ανά μερίδα 340 kcal/1420 kJ περίπου

Κρεμ μπρουλε (creme brulee) με καφε

Posted: 29 Jan 2013 07:04 AM PST


.png  κρεμ μπρουλε (creme brulee) με καφε.png (Μέγεθος: 880.94 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 4 μερίδες
1 μπαστουνάκι βανίλιας
50 γρ. κόκκους καφέ
300 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
6 κρόκους
50 γρ. ζάχαρη
καστανή ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Αν δεν έχουμε ειδικό φλόγιστρο,
πριν σερβίρουμε τις
κρέμες ανάβουμε το γκριλ και
βάζουμε τα φορμάκια στη σχάρα
του φούρνου έτσι ώστε να απέχουν
περίπου μια παλάμη από το γκριλ.
Προσέχουμε να μην σκουρύνει
πολύ η ζάχαρη.

Ανοίγουμε στη μέση κατά μήκος το μπαστουνάκι της βανίλιας, αφαιρούμε την
ψίχα της και τη φυλάμε. Κοπανίζουμε στο γουδί τους κόκκους καφέ. Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ψίχα βανίλιας και τα
αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον
κοπανισμένο καφέ, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να τραβήξει για
25 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C (το ψήσιμο με αέρα δεν
ενδείκνυται). Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, αλλά δεν τους
χτυπάμε πολύ. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα. Περνάμε το μείγμα από
λεπτή σίτα και το μοιράζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια ή φορμάκια
(χωρητικότητας 175 ml το καθένα).
Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί. Το γεμίζουμε με βραστό
νερό ώστε τα φορμάκια να είναι βυθισμένα μέχρι τη μέση. Ψήνουμε τις κρέμες
στο φούρνο για 40-45 λεπτά ώσπου να πήξουν. Ξεφουρνίζουμε και τις
αφήνουμε να κρυώσουν 4 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη την οποία την καίμε με ένα
φλόγιστρο ώστε να καραμελώσει και να δημιουργήσει μια τραγανή κρούστα.

Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά (συν χρόνος για να τραβήξει,
να ψηθεί και να κρυώσει)
Ανά μερίδα 390 kcal/1630 kJ περίπου

Τιραμισου (Tiramisu)

Posted: 29 Jan 2013 07:01 AM PST


.png  Τιραμισου (Tiramisu).png (Μέγεθος: 1.05 MB / Ανακτήσεις: 0)

Για 6 μερίδες
2 αβγά
60 γρ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
200 ml κρύο εσπρέσο
4 κ.σ. λικέρ Amaretto
3 κ.σ. λικέρ καφέ
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
Κακάο σκόνη για το πασπάλισμα

Μπορούμε να τονίσουμε
ακόμη περισσότερο το άρωμα
αμυγδάλου αν αντικαταστήσουμε
50 γρ. σαβαγιάρ με μπισκοτάκια
Amaretti. Τοποθετούμε τότε τα
Amaretti στη μεσαία στρώση του
γλυκού και τα περιχύνουμε και
αυτά με το μείγμα του καφέ.

Χωρίζουμε τα αβγά. Σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με
30 γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη ώστε να δημιουργηθεί μια
πηχτή κρέμα (δεν αφήνουμε τη θερμοκρασία να ανέβει πάνω
από τους 80°C). Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά,
προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην πήξει πολύ.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και 30 γρ. κοσκινισμένη άχνη
ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και την ενώνουμε με τη σαντιγί.
Ενώνουμε το μείγμα με την κρέμα μασκαρπόνε.
Αναμειγνύουμε τον εσπρέσο με το Amaretto και το λικέρ καφέ.
Στρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα ή πιρέξ (16 χ 20 εκ. περίπου)
με τα μισά μπισκότα σαβαγιάρ και τα ραντίζουμε με το μείγμα
του καφέ. Απλώνουμε από πάνω το ένα τρίτο της κρέμας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές και τελειώνουμε
με μια στρώση κρέμας.
Αφήνουμε το τιραμισού τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο να
τραβήξει, κατά προτίμηση μια ολόκληρη νύχτα.Το σερβίρουμε
πασπαλισμένο με κακάο.

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά (συν χρόνος για να κρυώσει)
Ανά μερίδα 450 kcal/1885 kJ περίπου

Πουτιγκα Καφε

Posted: 29 Jan 2013 06:55 AM PST


.png  Πουτιγκα Καφε.png (Μέγεθος: 921.16 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 4 μερίδες
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. φρεσκοαλεσμένους κόκκους καφέ
1 αβγό
2 κρόκους
75 γρ. ζάχαρη
1 μικρή κονσέρβα κομπόστα βερίκοκο (250 γρ. καθαρό βάρος χωρίς το σιρόπι)
2 κάψουλες βανίλια σκόνη
5 κ.σ χυμό βερίκοκο
άχνη ζάχαρη

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τον αλεσμένο καφέ, την αφήνουμε
να κρυώσει τελείως και την περνάμε από ψιλή σίτα.
Χτυπάμε το αβγό και τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να γίνει μια
πηχτή και ανοιχτόχρωμη κρέμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα
γάλακτος και μοιράζουμε το μείγμα σε πυρίμαχα μπολάκια ή
φορμάκια (χωρητικότητας 175 ml το καθένα).
Τοποθετούμε τα φορμάκια σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα νερό ώστε τα φορμάκια να είναι
βυθισμένα κατά 2 εκ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα σε
μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα φορμάκια μέσα
στην κατσαρόλα να κρυώσουν, αφού χύσουμε το νερό.
Για να φτιάξουμε τη σος, περνάμε τα βερίκοκα από σίτα και τα
χτυπάμε καλά με τη βανίλια και το χυμό βερίκοκο. Μοιράζουμε τη
σος σε 4 πιάτα, αναποδογυρίζουμε τις πουτίγκες και τις σερβίρουμε
πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη.

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά (συν χρόνος για το μαγείρεμα
και για να κρυώσουν)
Ανά μερίδα : 550 kcal/2300 kJ περίπου

Μπαλες με Μοκα και Ρουμι

Posted: 29 Jan 2013 06:53 AM PST


.png  Μπαλες με Μοκα και Ρουμι.png (Μέγεθος: 1.23 MB / Ανακτήσεις: 0)

Για 60 κομμάτια περίπου
40 γρ. βούτυρο
500 γρ. άχνη ζάχαρη
4 κρόκους σφιχτών βρασμένων αβγών
6 σταγόνες άρωμα ρούμι
4 ασπράδια (ωμά)
400 γρ. ψιλοτριμμένη σοκολάτα μόκα
200 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
8 κ.σ. λικέρ καφέ
200 γρ. τρούφα σοκολάτα

Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με 8 κ.σ. κοσκινισμένη άχνη
ζάχαρη, τους σφιχτούς κρόκους και το άρωμα ρούμι. Με τη
ζύμη αυτή φτιάχνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να
κρυώσουν.
Αναμειγνύουμε τα ασπράδια, τη σοκολάτα μόκα, την
υπόλοιπη άχνη ζάχαρη, το αμύγδαλο και το λικέρ καφέ.
Καλύπτουμε τα μπαλάκια με αυτό το μείγμα, τα τυλίγουμε
στην τρούφα σοκολάτα, τα βάζουμε σε χάρτινα φορμάκια και
τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά περίπου
Ανά κομμάτι 100 kcal/420 kJ περίπου

Πραλινες Espresso

Posted: 29 Jan 2013 06:49 AM PST


.png  Πραλινες Espresso.png (Μέγεθος: 1,008.12 KB / Ανακτήσεις: 1)

Για 45 κομμάτια περίπου
300 γρ. σκούρα κουβερτούρα
150 ml κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. εσπρέσο
75 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
5 κ.σ. λικέρ καφέ
κακάο σκόνη για τη διακόσμηση

Δοκιμάστε την εξής
γευστική παραλλαγή:
Ψιλοτρίβουμε 50 γρ. μπισκότα
Amaretti ή σαβαγιάρ ή τα θρυμματίζουμε
μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι.
Τα ραντίζουμε με 6-7 κ.σ.
εσπρέσο, τα αφήνουμε να σταθούν
15 λεπτά περίπου και τα
ανακατεύουμε στο μείγμα
σοκολάτας-καφέ.

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε την
κρέμα γάλακτος και την απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντάς την στην κρέμα
γάλακτος και προσθέτουμε τον εσπρέσο. Αφήνουμε το μείγμα
να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε το
μείγμα σοκολάτας-καφέ, ανακατεύοντας καλά. Τελευταίο
βάζουμε το λικέρ καφέ.
Γεμίζουμε με το μείγμα ένα κορνέ με μεσαίο στόμιο αστεράκι
και φτιάχνουμε πραλίνες μέσα σε καφετιά ή χρυσαφιά χάρτινα
φορμάκια. Πασπαλίζουμε με το κακάο.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά περίπου
Ανά κομμάτι 55 kcal/230 kJ περίπου

Μπαλιτσες Μαρτζιπαν (Marzipan) με Κροκαν

Posted: 29 Jan 2013 06:36 AM PST


.png  Μπαλιτσες Μαρτζιπαν (Marzipan) με Κροκαν.png (Μέγεθος: 926.82 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 45 κομμάτια περίπου
300 γρ. πάστα αμυγδαλόψιχας (μάρτσιπαν)
1 κ.σ. ροδόνερο
2 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
1 κ.σ. σναπς κεράσι
150 γρ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. νουγκά
25 γρ. κροκάν καφέ
1 κ.γ. λικέρ καφέ
150 γρ. κουβερτούρα

Για το κροκάν καφέ
παίρνουμε 50 γρ. χοντροκο-
πανισμένους κόκκους καφέ. Κα-
ραμελώνουμε 40 γρ. ζάχαρη ώσπου
η καραμέλα να γίνει ανοιχτόχρωμη,
προσθέτουμε τον καφέ και τα αφήνουμε
για λίγο σε χαμηλή φωτιά. Απλώνουμε
σε λεπτή στρώση το μείγμα πάνω
σε χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε
να κρυώσει. Προτού το χρησιμοποιήσουμε,
το κοπανίζουμε.

Κόβουμε την αμυγδαλόπασχα σε κυβάκια και τα ζυμώνουμε με
το ροδόνερο, το άρωμα πικραμύγδαλου, το σναπς και την
κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 45 περίπου
κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού. Κόβουμε το νουγκά σε κυβάκια,
τα ζυμώνουμε με το κροκάν καφέ και το λικέρ καφέ, και
χωρίζουμε το μείγμα με ένα κουταλάκι σε κομματάκια σε
μέγεθος κερασιού. Πιέζουμε κάθε κομμάτι αμυγδαλόπαστα ώστε
να γίνει επίπεδο και βάζουμε στη μέση ένα κομμάτι νουγκά. Το
τυλίγουμε ξανά με τις παλάμες μας ώστε να γίνει μπάλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Πιάνουμε κάθε
μπαλάκι με την αμυγδαλόπαστα με ένα πιρούνι, το βουτάμε στη
σοκολάτα και το αφήνουμε να στεγνώσει σε χαρτί ψησίματος.

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά περίπου
(συν χρόνος για να στεγνώσουν)
Ανά κομμάτι 75 kcal/315 kJ περίπου

Κυβοι Ριγε

Posted: 29 Jan 2013 06:31 AM PST


.png  Κυβοι Ριγε.png (Μέγεθος: 916.71 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 35 κομμάτια περίπου
120 γρ· σοκολάτα με γεύση καπουτσίνο
120 γρ. λευκή κουβερτούρα
160 γρ. λίπος καρύδας
3 αβγά
200 γρ. άχνη ζάχαρη
5 λεπτές βάφλες ζαχαροπλαστικής

Αν μετά από κάθε τομή βυθίζουμε
το μαχαίρι σε καυτό νερό και το
στεγνώνουμε, δεν λερώνεται
η σοκολάτα και διακρίνονται
όμορφα οι στρώσεις

Σπάμε όλες τις σοκολάτες σε κομμάτια και λιώνουμε χωριστά
την καθεμιά με 80 γρ. λίπος καρύδας σε μπεν μαρί.Τις
αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Χτυπάμε τα αβγά και την άχνη ζάχαρη με το μίξερ σε
ανοιχτόχρωμη κρέμα. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
Ανακατεύουμε το ένα μισό με τη σοκολάτα με γεύση
καπουτσίνο, το άλλο μισό με τη λευκή κουβερτούρα.
Αφήνουμε και τα δύο μείγματα να κρυώσουν.
Όταν τα μείγματα με τις σοκολάτες έχουν σφίξει αρκετά ώστε
να απλώνονται, απλώνουμε κάθε μείγμα σε δύο βάφλες σε
πάχος 5 mm περίπου. Τοποθετούμε εναλάξ τη μια βάφλα
πάνω στην άλλη. Σκεπάζουμε με τη σκέτη βάφλα και πιέζουμε
ελαφρά από πάνω.Τις βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Κόβουμε κύβους διαστάσεων 2,5 χ 2,5 εκ. περίπου με ένα
κοφτερό μαχαίρι.

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά περίπου (συν χρόνος για να κρυώσει)
Ανά κομμάτι 100 kcal/420 kJ περίπου

Τρουφες με Καφε και Κονιακ

Posted: 29 Jan 2013 06:29 AM PST


.png  Τρουφες με Καφε και Κονιακ.png (Μέγεθος: 897.64 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 65 κομμάτια περίπου
400 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
80 γρ. λίπος καρύδας
250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
4 κ.σ. κονιάκ
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
λευκή κουβερτούρα για τη διακόσμηση

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε
μπεν μαρί. Χύνουμε λίγη λιωμένη κουβερτούρα σε αλουμινένια
φορμάκια, τα γυρνάμε ανάποδα σε χαρτί ψησίματος και τα
αφήνουμε να στραγγίζουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος με το λίπος καρύδας σε
χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να
κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με την κοσκινισμένη άχνη
ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες και το προσθέτουμε στο
μείγμα της σοκολάτας, έπειτα βάζουμε το κονιάκ και τον καφέ.
Γεμίζουμε με το μείγμα ένα κορνέ, το αφήνουμε λίγο ακόμα να
κρυώσει και το βάζουμε στα φορμάκια.
Ξεκολλάμε τις σταγόνες της κουβερτούρας από το χαρτί
ψησίματος και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί. Σκεπάζουμε τις
πραλίνες με τη λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε να
κρυώσουν. Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί,
γεμίζουμε με αυτήν ένα κορνέ με πολύ λεπτό στόμιο και
διακοσμούμε τις πραλίνες με βούλες, σπείρες και ρίγες.

Χρόνος παρασκευής: 60 λεπτά περίπου
Ανά κομμάτι 120 kcal/500 kJ περίπου

Πραλινες με Καφε και Καρυδια

Posted: 29 Jan 2013 06:26 AM PST


.png  Πραλινες με Καφε και Καρυδια.png (Μέγεθος: 904.26 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 35 κομμάτια περίπου
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
200 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
400 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. σναπς κεράσι
35 μισά καρύδια για τη διακόσμηση

Διαλύουμε 1 κ.γ. καφέ σε 2 κ.σ. καυτό νερό. Τον
ανακατεύουμε καλά με την τριμμένη καρυδόψιχα και με
200 γρ. άχνη ζάχαρη. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια
πασπαλισμένη με ζάχαρη, σε στρώση πάχους 1 εκ. περίπου,
και κόβουμε μικρούς δίσκους. Τους απλώνουμε σε χαρτί
ψησίματος και τους αφήνουμε μία νύχτα να τραβήξουν.
Διαλύουμε 1 κ.γ. καφέ σε 2 κ.σ. καυτό νερό και τον χτυπάμε
καλά με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και το σναπς, ώσπου να
γίνει μια λεία κρέμα. Γλασάρουμε με το μείγμα αυτό τις
πραλίνες και, τέλος, γαρνίρουμε την καθεμιά με μισό καρύδι.

Χρόνος παρασκευής: 25 λεπτά περίπου
(συν χρόνος για τραβήξουν)
Ανά κομμάτι 110 kcal/460 kJ περίπου

Γκανας (Ganache) με πιπερι και espresso

Posted: 29 Jan 2013 06:20 AM PST


.png  Γκανας (Ganache) με πιπερι και espresso.png (Μέγεθος: 931.44 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 45 κομμάτια περίπου
300 γρ. σκούρα σοκολάτα (περιεκτικότητα σε κακάο 70%)
150 ml εσπρέσο
3 κ.σ. ζάχαρη
πιπέρι καγιέν στη μύτη του κουταλιού
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. γκράπα
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι ολόκληρο ,

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε τον
εσπρέσο με τη ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν, ώσπου να
μειωθεί ο όγκος του στο ένα τέταρτο. Βράζουμε την κρέμα
γάλακτος σε μια άλλη κατσαρόλα, την κατεβάζουμε από τη
φωτιά και λιώνουμε εκεί μέσα τη σοκολάτα. Προσθέτουμε
τον εσπρέσο και την γκράπα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη
κουτάλα, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Αν
χρειαστεί, ξαναβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα στη φωτιά.
Αφήνουμε την κρέμα της σοκολάτας να κρυώσει και
ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει την
κατάλληλη υφή για το κορνέ. Γεμίζουμε ένα κορνέ με μεγάλο
στόμιο αστεράκι και φτιάχνουμε ψηλά σοκολατάκια μέσα σε
αλουμινένια φορμάκια.
Τρίβουμε χοντρό το κόκκινο πιπέρι και πασπαλίζουμε τα
σοκολατάκια. Τέλος, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά περίπου
(συν χρόνος για να κρυώσει)
Ανά κομμάτι 50 kcal/210 kJ περίπου

Μπισκοτα γεμιστα Μοκας

Posted: 29 Jan 2013 06:17 AM PST


.png  Μπισκοτα γεμιστα Μοκας.png (Μέγεθος: 636.59 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 45 κομμάτια περίπου
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο σκόνη
4 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. στιγμιαίο καπουτσίνο σε σκόνη
125 γρ. κουβερτούρα
70 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
2 κ.γ. λικέρ μόκα ή κονιάκ
30 γρ. βούτυρο μαλακωμένο

Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο. Χτυπάμε τα
ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώ χτυπάμε τη
μαρέγκα, την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το
μείγμα άχνης ζάχαρης και κακάο.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Γεμίζουμε με τη
μαρέγκα ένα κορνέ με μικρό στόμιο. Πιέζοντας το κορνέ,
αδειάζουμε στο ταψί μικρές ποσότητες μαρέγκας σε μέγεθος
καρυδιού και τις αφήνουμε να στεγνώσουν περίπου 2 ώρες σε
θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε το ταψί σε κρύο φούρνο, τον ανάβουμε στους 100°C (με
αέρα στους 90°C) και ψήνουμε τα μπισκότα για 90 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου, για να φεύγει η
υγρασία. Κατεβάζουμε το ταψί στη χαμηλότερη σχάρα για τα
τελευταία 15 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα
ξεκολλάμε από το χαρτί.
Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα
γάλακτος να πάρει μια βράση και την απομακρύνουμε από τη
φωτιά. Διαλύουμε εκεί μέσα τη σοκολάτα, τον καφέ και το λικέρ,
και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο, προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα
γάλακτος με τη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για
10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Γεμίζουμε με την κρέμα ένα κορνέ με μικρό στόμιο. Κολλάμε τα
μπισκότα ανά δύο με λίγη κρέμα από το κορνέ και τα πιέζουμε
ελαφρά.

Χρόνος παρασκευής: 105 λεπτά περίπου
(συν χρόνος για να κρυώσουν και να ψηθούν)
Ανά κομμάτι 40 kcal/165 kJ περίπου

Καραμελες με κρεμα γαλακτος και καφε

Posted: 29 Jan 2013 06:14 AM PST


.png  Καραμελες με κρεμα γαλακτος και καφε.png (Μέγεθος: 835.42 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 50 κομμάτια περίπου
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια σκόνη
2 κ.σ. στιγμιαίο εσπρέσο σε σκόνη
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 κ.σ ηλιέλαιο

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε
μέτρια φωτιά ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι το μείγμα να
γίνει ανοιχτοκάστανο και πηχτό. Προσθέτουμε τον εσπρέσο και
αφήνουμε τα υλικά να βράσουν άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
Μετά προσθέτουμε κοσκινισμένη την άχνη ζάχαρη.
Λαδώνουμε μια ορθογώνια, επίπεδη φόρμα και βάζουμε
μέσα το μείγμα. Μόλις στερεοποιηθεί, κόβουμε μικρά
τετράγωνα ή ρόμβους.
Αφήνουμε τις καραμέλες να κρυώσουν και τις τυλίγουμε σε
πολύχρωμο σελοφάν.

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά περίπου
Ανά κομμάτι 65 kcal/270 kJ περίπου

Φεγγαρακια Μοκα-Πορτοκαλι

Posted: 29 Jan 2013 06:12 AM PST


.png  Φεγγαρακια Μοκα-Πορτοκαλι.png (Μέγεθος: 672.04 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 60 κομμάτια περίπου
200 γρ. σοκολάτα μόκα
100 γρ. φέτες πορτοκάλι γλαοέ
400 γρ. πάστα αμυγδαλόψιχας
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
50 γρ. λευκή κουβερτούρα
30 φέτες κουμκουάτ γλασέ κομμένες στη μέση

Μπορούμε να γλασάρουμε μόνοι μας το
κουμκουάτ. Βράζουμε 250 ml
νερό με 250 γρ. ζάχαρη για 5 λεπτά.
Πλένουμε καλά 12 κουμκουάτ,
τα κόβουμε φέτες και τις βράζουμε
στο σιρόπι, μέχρι να
γυαλίσουν ελαφρά (10 λεπτά περίπου).
Τις απλώνουμε πάνω σε
χαρτί ψησίματος και τις αφήνουμε
να κρυώσουν.

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε
μπεν μαρί. Κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια το πορτοκάλι.
Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα κυβάκια και τη ζυμώνουμε με
το πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ. Ανοίγουμε
τη ζύμη ώστε να έχει πάχος 1 εκ. και κόβουμε μικρά
μισοφέγγαρα. Βουτάμε τα φεγγαράκια με ένα πιρούνι στη
λιωμένη σοκολάτα, και τα αφήνουμε λιγάκι να στραγγίξουν.
Τα τοποθετούμε έπειτα πάνω σε χαρτί ψησίματος και
περιμένουμε να σφίξει η σοκολάτα.
Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα
λιώνουμε σε μπεν μαρί. Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα
μικρό πλαστικό σακουλάκι (ή σε κορνέ μιας χρήσης), κόβουμε
μια ακρούλα και ζωγραφίζουμε πάνω στις πραλίνες λεπτές
γραμμές με την κουβερτούρα. Στη μέση κάθε μισοφέγγαρου
σταζουμε μια χοντρή σταγόνα κουβερτούρα και κολλάμε
πάνω της μισή φλούδα κουμκουάτ.

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά περίπου
Ανα κομμάτι: 60Kcal/250KJ περίπου

Βραζιλιανικα πουρα καφε

Posted: 29 Jan 2013 06:07 AM PST


.png  Βραζιλιανικα πουρα καφε.png (Μέγεθος: 1.18 MB / Ανακτήσεις: 0)

Για 30 κομμάτια περίπου
125 γρ. ψιλοκοπανισμένα κάσιους
175 γρ. καστανή ζάχαρη
175 γρ. ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια σκόνη
75 γρ. μέλι
50 γρ. βούτυρο
75 ml κρέμα γάλακτος
75 ml εσπρέσο ή δυνατό καφέ
1 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.σ. Cachaga (ή ρούμι)

Καβουρντίζουμε τα κάσιους σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να
γίνουν χρυσοκάστανα. Λαδώνουμε μια επίπεδη ορθογώνια
μεταλλική φόρμα (20 χ 15 εκ. περίπου) και απλώνουμε 25 γρ.
κάσιους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την καστανή ζάχαρη, τη
ζάχαρη, τη βανίλια, το μέλι, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος,
τον καφέ, το κακάο, την κανέλα, το μπαχάρι και την Cachaga,
και τα ζεσταίνουμε αργά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα
μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα περίπου 7 λεπτά
ανακατεύοντας πότε πότε (καλό θα ήταν να ελέγχουμε τη
θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο· πρέπει να φτάσει τους 116 °C).
Βυθίζουμε για λίγο την κατσαρόλα σε κρύο νερό και τη
βγάζουμε πάλι. Ανακατεύουμε δυνατά το περιεχόμενο με μια
ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 70 γρ. κάσιους.
Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνειά
του με ένα λαδωμένο μαχαίρι. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα
κάσιους και τα πιέζουμε ελαφρά. Μόλις το μείγμα γίνει πιο
στερεό, χαράζουμε με ένα μαχαίρι κομμάτια μεγέθους 1,5 χ 5 εκ.
Αφήνουμε το γλυκό μία νύχτα να σφίξει. Την επομένη, κόβουμε
κομμάτια σε σχήμα πούρου, ακολουθώντας τις χαραγές.

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά περίπου (συν χρόνος για να τραβήξει)
Ανά κομμάτι 100 kcal/420 kJ περίπου

Πραλινες καπουτσινο (cappuccino) με κροκαν

Posted: 29 Jan 2013 06:04 AM PST


.png  Πραλινες καπουτσινο (cappuccino) με κροκαν.png (Μέγεθος: 853.48 KB / Ανακτήσεις: 0)

Για 55 κομμάτια περίπου
220 γρ. λευκή κουβερτούρα
200 γρ. σοκολάτα μόκα
150 γρ. νουγκά
2 κ.σ. λικέρ καφέ
6 κ.σ. θρυμματισμένο κροκάν
55 κόκκους καφέ για το γαρνίρισμα

Οι πραλίνες είναι πολύ ωραίες
όταν χρησιμοποιούμε απλές πα-
γοθήκες, αλλά εξίσου όμορφες είναι
και οι παγοθήκες με σχήματα. Σε
αυτή την περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε
τους κόκκους καφέ.

Λιώνουμε 200 γρ. λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Γεμίζουμε παγοθήκες από σιλικόνη με την κουβερτούρα σε
ύψος 5 mm περίπου.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το νουγκά σε μπεν μαρί και
ανακατεύουμε καλά.Τη βγάζουμε από το μπεν μαρί και
προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το λικέρ καφέ και το κροκάν.
Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
Γεμίζουμε με τη ζύμη ένα κορνέ και την αδειάζουμε πάνω στη
λευκή κουβερτούρα στις παγοθήκες. Ισιώνουμε την επιφάνεια
και αφήνουμε τις πραλίνες περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να
σφίξουν.Τις βγάζουμε με προσοχή από τις παγοθήκες.
Λιώνουμε την υπόλοιπη λευκή κουβερτούρα και με αυτήν
κολλάμε τους κόκκους καφέ πάνω στις πραλίνες. Τέλος, τις
οποθετούμε σε χάρτινα φορμάκια της επιλογής μας.

Χρόνος παρασκευής: 45 λεπτά περίπου(συν χρόνος για να κρυώσου)
Ανα κομμάτι: 60Kcal/250KJ περίπου

About the Author

Posted by Αρμαγεδώνας Έλευσις on 1:53 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By Αρμαγεδώνας Έλευσις on 1:53 μ.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Συνταγές μαγειρικής"

Δημοσίευση σχολίου

    Blog Archive

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - NEWS

Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Funny

ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΕΛΛ/ΚΗ

ΤΟΛΜΗΡΑ - SEX

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ